La aniversarea bătăliei de la Posada, junii din Perişani s-au întrecut la tăiat lemne şi ridicat de stânci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din Perişani au aniversat 681 de ani de la Bătălia de Posada cu concursuri de tăiat lemne şi cu onoruri militare.Viteazul care a ridicat cel mai repede trei stânci spune că a prins putere de la laptele de capră.

Locuitorii din Perişani sunt singurii din ţară care aniversează de 11 ani încoace bătălia de la Posada, convinşi că în Ţara Loviştei s-au dat luptele din 9-12 noiembrie 1330, când Carol Robert de Anjou, regele Ungariei, a fost înfrânt de Matei Basarab. Ieri, în timp ce „vitejii" fotbalişti de la „Posada Perişani" „zdobeau" pe terenul de fotbal fotbaliştii de la AS 2009 Popeşti, la Căminul cultural, oficialităţile locale, oameni politici, istorici, au marcat ziua cum se cuvine. „Chiar dacă unii istorici spun că bătălia de la Posada ar fi avut loc în altă parte, noi perişănenii , dar şi alţi istorici, susţinem că adevărata Posadă este cea din Ţara Loviştei", a spus primarul Ion Sandu.

Vitejii din Perişani s-au întrecut la ridicatul stâncilor Victoria zdrobitoare a tinerilor de la „Posada Perişani”, la fotbal Tăiatul lemnelor cu securea, o provocare pentru tinerii din Perişani Fotbaliştii de la „Posada Perişani”, victorioşi în „bătălia” de pe teren propriu Onoruri militare la Monumentul Eroilor de la Posada-Perisani

Vezi AICI GALERIE FOTO sau da click pe poză


Povestea celor mai viteji ridicători de stânci sau tăietori de lemne o citiţi mâine de pe site-ul nostru

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite