Trei zile de foc în tot judeţul Vâlcea. Pompierii au fost chemaţi din turele libere să facă faţă prăpădului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu de la Bujoreni de la vegetaţia uscată s-a extins si la un depozit de cauciucuri
Incendiu de la Bujoreni de la vegetaţia uscată s-a extins si la un depozit de cauciucuri

70 de incendii şi arderi necontrolate au avut loc la sfârşitul săptămânii. Aproape în totul judeţul pompierii s-au luptat să stingă flăcările.

Din cauza valului de incendii care au cuprins tot judeţul, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a ordonat ca pompierii aflaţi în turele libere să se prezinte la unitate. Cele mai multe incendii s-au înregistrat duminică, 18 martie, când pompierii şi voluntarii au fost solicitaţi pentru stingerea a 37 de arderi necontrolate şi cinci incendii. Incendiile au avut loc în comuna Runcu, unde au ars cinci clăi de fân, la Tetoiu, unde a ars un depozit de furaje cu zece tone de fân, la Copăceni, unde a ars o casă de locuit, la Roşiile unde a ars o casă şi trei depozite de furaje. Cele 37 de arderi necontrolate la vegetaţia uscată care au cuprins 68,6 hectare au avut loc în localităţile: Băile Olăneşti, sat Olăneşti Sat; Roşiile , sat Hotoroaia; Zătreni, sat Văleni; Creţeni, sat Izvoru; Horezu, sat Romanii de Jos; Copăceni; Copăceni, sat Ulmetu; Băbeni, Valea Mare; Buneşti, sat Buneşti; Popeşti, sat Dăeşti; Copăceni, sat Bălţeni; Lăpuşata, sat Săruleşti; Milcoiu , sat Ciuteşti; Şirineasa, sat Şirineasa; Frânceşti, sat Broşteni; Goleşti, sat Blidari; Mateeşti, sat Mateeşti; Păuşeşti - Otăsău; Boişoara, sat Bratoveşti; Suteşti, pct. Valea Caselor; Alunu, sat Alunu; Suteşti, Valea Caselor; Mateeşti, sat Turceşti; Bălceşti, sat Oteteliş; Mateeşti, sat Ursoaia; Berislăveşti, sat Dângeşti. În aceste cazuri, incendiile au fost stinse prin implicarea cetăţenilor şi a membrilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă de la nivelul fiecărei localităţi, pompierii militari fiind pregătiţi să intervină în situaţia în care situaţia s-ar fi agravat.


Sâmbătă, prăpăd pe 68 de hectare


Potrivit unui comunicat al ISU Vâlcea, sâmbătă, 17 martie, au fost două incendii, la Dăeşti, unde a ars un depozit de furaje şi la Râmnicu Vâlcea, la o casă de locuit, incendii datorate tot folosirii focului deschis pentru igienizarea terenurilor. Alte 22 de arderi necontrolate la vegetaţie uscată au fost stinse de pompierii militari şi 34 de membrii SVSU din fiecare comună, în următoarele localităţi: Nicolae Bălcescu, Alunu, Frânceşti, Bujoreni, Băile Govora, Ocnele Mari, Brezoi, Milcoiu, Călimăneşti, Buneşti, Berbeşti, Sineşti, Râmnicu Vâlcea, Sălătrucel, Stoeneşti, Dăeşti, Racoviţa, Băile Olăneşti, Lădeşti, Livezi, Voineasa, Ioneşti, Mihăieşti, Goleşti, Tomşani, Drăgoeşti, Bărbăteşti, Copăceni, Fârtăţeşti, Stoeneşti. Suprafaţa totală pe care s-au manifestat sâmbătă incendiile totalizează circa 68 de hectare, fiind mistuită vegetaţia şi mărăcinişul.


Incendiile s-au extins şi la un depozit de cauciucuri


Vineri, incendiile de vegetaţie uscată de la Bujoreni s-au extins pe două societăţi comerciale, printre care şi un depozit de cauciucuri. Tot pe 16 martie a mai fost incendiu la Ocnele Mari, unde a ars un depozit de animale, fiind salvate trei gospodării care erau în bătaia flăcărilor, iar la Meteeşti a ars o bucătărie de vară.

image
Incendiul de la Bujoreni a pornit de la vegetatia uscata Incendiul de la Bujoreni s-a extins si la un depozit de cauciucuri

Click pe poze pentru GALERIE FOTO DE LA INCENDIUL DE LA BUJORENI CARE S-A EXTINS LA UN DEPOZIT DE CAUCIUCURI

Incendiul de la Bujoreni s-a extins la un depozit de cauciucuri
image

Click pe poze pentru GALERIE FOTO DE LA INCENDIUL DE LA BUJORENI CARE S-A EXTINS LA UN DEPOZIT DE CAUCIUCURI

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite