Inspectorul de poliţie care a fost prins în flagrant pretinzând mită a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un politist valcean de la Serviciul Economic a fost arestat la Oradea ca a pretins mita de la un om de afaceri
Un politist valcean de la Serviciul Economic a fost arestat la Oradea ca a pretins mita de la un om de afaceri

Ofiţerul se afla în concediu de odihnă când procurorii DNA-Oradea l-au prins când a luat 500 de euro de la patronul unei firme orădene ca să-i rezolve repede şi favorabil un dosar penal constituit în urma unei plângeri depuse de denunţător.

Sorin Văduva ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Vâlcea - Serviciul de Investigare a Fraudelor, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea pentru luare de mită în formă continuată. El a fost arestat la 2 august, după ce cu o zi înainte fusese prins în flagrant primind de la un denunţător suma de 500 de euro. În momentul realizării flagrantului, inspectorul Văduva se afla în concediu de odihnă, mergând totuşi la Oradea să rezolve, aşa cum a crezut, dosarul pe care-l avea în cercetare. După momentul reţinerii, ofiţerul a trimis demisia sa din funcţie prin fax, către conducerea IPJ Vâlcea.
„În perioada decembrie 2011 - iulie 2012, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de inspector la I.P.J. Vâlcea, Serviciul de Investigare a Fraudelor, inculpatul Văduva Sorin a pretins, în mai multe rânduri, de la un denunţător, sumele de 2.000 euro, 2.000 lei ori diferite sume de bani fără a preciza cuantumul acestora pentru ca, în schimb, să urgenteze cercetările şi să soluţioneze favorabil un dosar penal constituit în urma unei plângeri penale depuse de denunţător”, se specifică azi, 24 august, într-un comunicat de presă al DNA.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite