Pistolarul de 15 ani care îi tâlhărea pe elevi, arestat preventiv pentru 15 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii a reuşit să-i probeze 15 tâlhării şi trei furturi. Minorul vine dintr-o familie organizată, sora sa studiind în Anglia

Minorul care îi tâlhărea pe elevi, folosindu-se de un pistol cu bile marca AIRSOFT, ce seamănă foarte bine cu o armă adevărată, a fost arestat joi seara de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, pentru 15 zile. C.S. de 15 ani, ziş Şobo, este „pistolarul" care în după amiaza de 9 decembrie 2011 a tâlhărit sub ameninţarea armei, în faţa Şcolii cu Ceas „Take Ionescu" din Râmnicu Vâlcea, un elev de 14 ani, luându-i telefonul mobil şi 30 de lei. La pistolul calibrul 6 mm. ce-l deţinea, avea pregătite 700 de bile. „Prin ameninţare cu acte de violenţă şi un pistol cu bile, a deposedat mai mulţi minori de telefoane mobile şi alte bunuri. Faptele au fost comise în perioada 2010-2011, în municipiul Râmnicu Vâlcea. În sarcina minorului au fost reţinute 15 infracţiuni, dintre care 12 tâlhării şi trei furturi", a spus scms. Eusebiu Predonescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.


Şobo, pistolarul care „ţintea" elevii de gimnaziu


Ca o ironie a sorţii, „Şobo" provine dintr-o familie organizată, ambii părinţi lucrează, iar sora îşi face studiile în Anglia. După ce a absolvit clasa a VIII-a nu a mai continuat şcoala, invocând motive medicale. „Nu am făcut propunere de arestare mai devreme pentru că am aşteptat să-l expertizăm la Institutul Mina Minovici, din Bucureşti. Acum ne-au venit rezultatele şi minorul este , cum se spune, întreg la minte, din punct de vedere medical. Victimele, în special elevi din clasele V-VIII, nu şi le alegea cu premeditare. Mergea la şcolile unde avea prieteni şi acolo, cum i se părea un copil mai bine îmbrăcat, punea ochii pe el şi sub ameninţare îl tâlhărea. Pistolul îl cumpărase contra sumei de 200 de lei", ne-a spus cms şef Alexandru Părăuşeanu, şeful Serviciului Judiaciar din Poliţia Râmnicu Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite