Cadou de Sărbători! Incendiu provocat la gospodăria primarului din Livezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Depozitul de furaje al primarului din Livezi a fost incendiat
Depozitul de furaje al primarului din Livezi a fost incendiat

Au ars 30 de stupi, acoperişul depozitului de furaje, iar flăcările riscau să cuprindă toată casa. Edilul spune că poliţia nu şi-a făcut datoria şi a stat la 50 de metri distanţă de foc fără să facă vreo investigaţie, aspect însă negat de poliţişti.

La Livezi, în satul Pârâienii de Jos, la gospodăria lui Ştefan Verdeş, primarul localităţii, a izbucnit în noaptea de 28 decembrie, un incendiu. Flăcările au mistuit depozitul de furaje, distrugând acoperişul de azbociment, 30 de stupi şi trei uşi din lemn. „De Sf. Ştefan, când a fost ziua mea, tocmai o sărbătorisem şi acesta a fost cadoul pe care l-am primit. Fusesem avertizat că mi se va da foc la gospodărie, am anunţat din timp la poliţie, dar nu s-a luat nicio măsură. Dacă nu auzeam plăcile de azbociment trosnind şi nu vedeam incendiul din timp, îmi ardea casa şi toată agoniseala de-o viaţă. Primii care au venit au fost poliţiştii, dar au stat la 50 de metri distanţă de incendiu, fără să se implice în vreun fel. Să-l întrebe pe cel căruia eu le-am indicat numele unde a fost în perioada aceea, dacă are vreun alibi, să urmărească dacă acesta urmăreşte, sau nu, să vadă incendiul", spune cu supărare edilul.


Cu „subsemnatul" către conducerea IPJ


Şeful Secţiei 11 Rurală Zătreni, insp. Ioana Bogdan a negat vehement cele spuse de edil. „Nu se pune problema de neimplicare. Şi eu am fost la incendiu, iar despre toate cele întâmplate am întocmit un raport amănunţit către conducerea Inspectoratului. Azi, joi, 29 decembrie, am din nou un om în teren să cerceteze toate aspectele sesizate", a spus insp. Bogdan. Pompierii militari au concluzionat că „cercetările preliminarii arată că incendiul a izbucnit în urma folosirii unei surse de aprindere pentru generarea incendiului de către o persoană necunoscută", a menţionat plt. Octavian Fulger State, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.


Hoţul „răstignit" pe gard


Un incident care a avut loc în urmă cu doi ani, tot în preajma Crăciunului, în comuna Livezi poate fi, în opinia primarului Verdeş, punctul de unde poate începe ancheta poliţiei pentru descoperirea piromanului. „Un bărbat de 55 de ani, din comună ,a fost suspectat că a furat de la un localnic. Gospodarul păgubaş l-a legat de poartă, pe un ger de crăpau pietrele. Era ca Iuda, schinjuit! În ziua aceea eu eram plecat la Râmnicu Vâlcea şi a trebuit să dau zeci de telefoane ca în cele din urmă să se ducă poliţia să-l dezlege şi să-l ducă la Primărie, să fie servit cu un ceai, să fie lăsat să se încălzească. Sătenii spuneau să chemăm presa, că aşa ceva nu s-a mai pomenit, dar le-am spus că ne facem comuna de ruşine. Cel care a legat hoţul la poartă este cercetat penal, iar cu vreo două câteva săptămâni în urmă, procurorii l-au chemat să dea cu subsemnatul", spune primarul Verdeş, fără să nominalizeze că acesta ar fi cu certitudine piromanul ci indicând piste de cercetare pentru poliţie.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite