Trei oameni au murit în accidente rutiere petrecute pe şoselele vâlcene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bărbat care circula ca pieton a fost omorât de o autoutilitară, la Râureni
Un bărbat care circula ca pieton a fost omorât de o autoutilitară, la Râureni

În localitatea Râureni a fost accidentat mortal, de către o autoutilitară, un pieton în vâstă de 76 de ani care circula pe carosabil în direcţia opusă deplasării autovehicului. La Budeşti, o femeie a fost omorâtă pe zebră, iar la Guşoeni a plătit cu viaţa un tânăr din Bucureşti aflat pe bancheta dreapta faţă a unui Renault.

În ultimele trei zile, trei oameni au murit în accidente rutiere petrecute în judeţul Vâlcea şi mai mulţi au fost răniţi. Ultima victimă a evenimentelor rutiere a fost un bărbat în vârstă de 76 de ani. Accidentul a avut loc aseară, 20 august, în localitatea Râureni. „Conducătorul unei autoutilitare Volkswagen, Marian P. (27 ani), din Botoşeşti Paia, judeţul Dolj, care circula dinspre Râmnicu Vâlcea către Drăgăşani a lovit cu poartea dreaptă faţă pe Constantin S. (76 ani) care se deplasa în calitate de pieton, pe carosabil, din direcţia opusă. În urma impactului, a rezultat rănirea gravă a pietonului care a fost transportat la spital, unde în scurt timp a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ", a spus sinsp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.
Pe 17 august, la Guşoeni, Ionuţ M. (33 ani), din Bucureşti, pasager pe scaunul din dreapta faţă a unui Renault, a murit după ce şoferul autovehiculului, Cătălin K, (42 ani) Drăgăşani, s-a răsturnat cu maşina într-un şanţ. Şoferul nu a adaptat viteza într-o curbă, pierzând controlul volanului.
La 20 august, la Budeşti, o femeie de 57 de ani, care traversa pe zebră, ca pieton, a fost omorâtă de un autoturism Volskwagen condus de un şofer de etnie rromă care a dat bir cu fugiţii. Şoferul a fost identificat şi reţinut.

Iată ce vă informează Poliţia Vâşcea, pentru evitarea unor astfel de evenimente:
Vă reamintim câteva recomandări şi prevederi legale de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă aflaţi în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă:
Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, sau a nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia prin acel sector.
- Traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul;
- Nu va angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
- Respectaţi culorile semaforului electric;
- Circulaţi numai pe trotuare, iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public;
- Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite