Incendiul devastator din Perişani a izbucnit din cauza suprasolicitării tabloului electric de la o casă de vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pagubele se ridică la 150.000 de lei, focul mistuind o altă casă, din apropiere, şi un grajd de animale.O femeie a primit îngrijri medicale, suferind un atac de panică.

Pompierii vâlceni au evaluat azi, 26 iunie, pagubele incendiului devastator care s-a petrecut ieri în localitatea Perişani. „Cercetările preliminarii efectuate de către pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea arată că incendiul declanşat în data de 25.06.2012, ora 09.01, în comuna Perişani, satul Podeni, ar fi izbucnit în urma suprasolicitării tabloului electric de la casa de vacanţă a lui Ilie T.", a spus Octavian Fulger, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.
Din cauză că mai multe locuinţe se aflau în vecinătatea casei de vacanţă cuprinsă de flăcări, - proprietatea ing. arhitect Ilie Tănase - , focul s-a extins cu repeziciune, intervenţia pompierilor fiind îngreunată de drumurile anevoioase, înguste, de munte, pe care au trebuit să circule autospecialele cu apă ca să ajungă la incendiu. Din inventarul pompierilor făcut în legătură cu pagubele, a rezultat că la casa de vacanţă a arhitectului au ars: demisolul în suprafaţă de 100 mp., construit din lemn şi piatră; parterul construit din lemn în suprafaţă de circa 100 mp; mansarda construită din lemn în suprafaţă de 140.mp.; două lăzi frigorifice, două frigidere, şase butelii de aragaz, două aragazuri, trei televizoare, un boiler electric, un calculator, o masă de biliard, o masă de tenis, mobilierul din cinci camere şi baie.

Alte case salvate din faţa flăcărilor

La Elena P., a ars o casă construită din lemn în suprafaţă de circa 70 mp. acoperită cu şiţă, precum şi pereţii demisolului, iar la Lucia P., un adăpost de animale, construit din lemn acoperit cu şiţă, în suprafaţă de circa 30 mp., şi 4 mc. de scândură de brad. După patru ore de luptă cu flăcările, pompierii au reuşit să salveze alte case din apropiere care erau în pericol să se ia foc, valoarea bunurilor salvate fiind de 100.000 lei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite