Pericol de explozie în apropierea societăţii Oltchim după ce s-a răsturnat un camion cu tuburi de oxigen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un camion cu 21 de tuburi de oxigen s-a răsturnat în apropierea pasarelei de la Oltchim Râmnicu Vâlcea
Un camion cu 21 de tuburi de oxigen s-a răsturnat în apropierea pasarelei de la Oltchim Râmnicu Vâlcea

Drumul Naţional 64 ce face legătura între oreşele Râmnicu Vâlcea şi Drăgăşani a fost închis până ce tuburile au fost ridicate şi încărcate într-un alt mijloc de transport.

În apropierea societăţii Oltchim din Râmnicu Vâlcea a existat azi, 3 septembrie, pericol de explozie, care ar fi putut fi urmată de un incendiu. „Un autocamion încărcat cu 21 de tuburi de oxigen s-a răsturnat în momentul efectuării unui viraj la dreapta, către pasarela care face legătura cu platforma chimică. Pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere, la faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari. S-a luat imediat măsura izolării zonei pe o rază de peste o sută de metri şi întreruperea traficului rutier pe DN 64, pe ambele sensuri de deplasare. În acelaşi timp, cele 21 de tuburi de oxigen au fost mutate într-un alt autovehicul, acestea fiind transportate la destinaţie, pericolul fiind astfel înlăturat", a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.
Camionul a fost repus pe roţi cu ajutorul unei macarale, iar traficul pe DN 64, care leagă oraşele Râmnicu Vâlcea de Drăgăşani a fost reluat. „În apropierea societăţii Oltchim pompierii au reuşit să înlăture pericolul producerii unei explozii care ar fi putut fi urmată de un incendiu, în urma răsturnării camionului", a mai completat cpt.  Popescu.
Şoferul neatent a fost amendat de către poliţişti pentru nerespectarea vitezei legale, iar cu suma de 8.000 de lei a fost amendat de către Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Camionul cu oxigen care s-a răsturnat la intrarea pe pasarela de la Oltchim Camionul cu oxigen s-a răsturnat la intrarea pe pasarela de la Oltchim Circulaţia pe DN 64 a fost închisă până la ridicarea tuburilor de oxigen de pe şosea Pompierii au izolat zona până la încărcarea tuburilor de oxigen într-un alt camion

Click pe poze pentru GALERIE FOTO de la locul unde s-a răsturnat camionul cu tuburi de oxigen

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite