14 percheziţii la evazioniştii de grâu şi porumb din Vâlcea, Olt şi Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stampile si documente ridicate de la sediul evazionistilor perchezitionati
Stampile si documente ridicate de la sediul evazionistilor perchezitionati

Timp de aproape doi ani, doi vâlceni au înşelat statul cu peste 800.000 de lei declarându-şi sedii fictive de firme şi îregistrând în contabilitate operaţiuni neconforme cu realitatea.

Azi, 6 iunie, au avut loc 14 percheziţii domiciliare, din care 12 în judeţul Vâlcea (la Râmnicu Vâlcea, Băbeni şi Frânceşti), una în Olt şi alta în Timiş, în rândul administratorilor unor firme care aveau ca obiect de activitatea vânzarea de cereale. „Doi bărbaţi sunt cercetaţi în libertate pentru evaziune fiscală în formă continuată. În calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, în perioada august 2011-februarie 2012, au produs un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 803.438 lei, prin înregistrarea în contabilitatea societăţii de operaţiuni fictive. Cei doi s-au sustras de la verificările financiare, declarând fictiv sediul societăţii", a spus insp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea. Poliţiştii au ridicat documente contabile, sisteme informatice şi ştampile, folosite în activitatea infracţională. Cei doi sunt acum la audieri la sediul Poliţiei.
Acţiunea a fost organizată de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, în colaborare cu ofiţeri din cadrul DGIPI, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite