Ulise oferea ştifturi pe marginea drumului la preţ de aur veritabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În parcările din vecinătatea drumurilor naţionale, tiganii vând ştifturi la preţ de aur
În parcările din vecinătatea drumurilor naţionale, tiganii vând ştifturi la preţ de aur

Bărbatul avea un Mercedes cu numere străine şi invoca ajutorul şoferilor din trafic, spunându-le că a rămas cu maşina în pană. Le cerea bani şi da în schimb ghiuluri de tinichea.

În localitatea Milcoiu, pe DN 7, drum ce leagă şi oraşele Râmnicu Vâlcea de Piteşti, şoferul unui Mercedes, cu numere străine, făcea disperat semne conducătorilor auto, cerând ajutor pentru că a rămas cu maşina în pană. „Conducătorii auto care opresc şi îi dau bani ca să îşi rezolve defecţiunea la maşină, sunt păcăliţi. Ei primesc, la schimb, ghiuluri de tinichea, şi nu de aur, aşa cum susţine cel care le oferă. Iacob U. (22 ani), din Râmnicu Vâlcea, avea ieri două astfel de ghiuluri contrafăcute cu care încerca să păcălească şoferii din trafic", a spus scms. Emilian Muşulete, şeful Secţiei 2 Poliţie Rurală Milcoiu. Lui Iacob Ulise i-au fost confiscate cele două ghiuluri. „Poliţia l-a amendat pe I.U. cu suma de 1.000 lei", a completat insp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea .


Escrocherie la drumul mare


Afacerea cu ştifturi este una înfloritoare, iar cei care o practică, în special persoane de etnie rromă, au promovat-o şi în alte state europene. „Pe drumurile judeţene din România nu am găsit şi nu o să găsim astfel de indivizi care se ocupă cu acest gen de înşelăciune. Ei aleg şosele naţionale sau drumuri europene intens circulate, găsesc locuri unde şoferii să aibă posibilitatea să oprească, sau astfel de indivizi pot fi găsiţi prin parcări. Dacă înainte descopeream asupra lor cantităţi mai mari de tinichele, acum vin doar cu câteva aşa zise ghiuluri astfel încât, dacă sunt prinşi să nu li se confişte întrega cantitate", a mai spus scms. Emilian Muşulete.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite