Ultimatum dat de Electrica. Se stinge lumina la Oltchim din cauza neplăţii datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Societăţii Oltchim i s-a dat ultimatul să plătească datoriile către Electrica, în caz contrar i se va intrerupe furnizarea energiei
Societăţii Oltchim i s-a dat ultimatul să plătească datoriile către Electrica, în caz contrar i se va intrerupe furnizarea energiei

Intreruperea alimentării cu energie a instalaţiilor aflate în funcţiune este prevăzută pentru luni, 27 august. CET va pune în funcţiune un nou grup energetic pentru a suplimenta o parte din energia furnizată de către Electrica.

„Pentru a doua oară în mai puţin de trei luni, SC OLTCHIM SA Rm.Vâlcea a primit un ultimatum din partea furnizorului de energie electrică potrivit căruia, începând de luni, 27 august a.c., se va întrerupe alimentarea cu energie a instalaţiilor aflate în funcţiune pe platforma industrială. Notificarea este motivată de faptul că Societatea OLTCHIM nu a reuşit încă să realizeze o producţie care să-i permită obţinerea de lichidităţi pentru acoperirea etapizată a datoriilor acumulate faţă de SC Electrica Furnizare", se spune întrun comunicat al Compatimentului de relaţii cu presa al Consiliului Judeţean Vâlcea.
Informat despre această situaţie deosebit de critică, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr.ing. Ion Cîlea, a intervenit la Guvern de unde, prin vocea primului ministru Victor Ponta, a primit asigurări că se vor găsi soluţiile necesare pentru alimentarea cu energie electrică până la începerea procedurilor de privatizare a OLTCHIM.
„Preşedintele Ion Cîlea a analizat şi unele posibilităţi locale de a mări puterea energetică instalată care să fie pusă la dispoziţia OLTCHIM în vederea menţinerii în funcţiune a instalaţiilor. În acest scop, împreună cu directorul general al CET Govora, ing. Mihai Bălan, au decis să suplimenteze cu 15Mw puterea instalată care este contractată cu Electrica Furnizare. Acest sprijin va fi oferit prin activarea unui grup energetic până la data când CET Govora va intra în programul de oprire generală pentru reviziile şi reparaţiile capitale anuale" se mai spune în comunicatul CJ Vâlcea.
Azi, pe platforma Oltchimului era agitaţie şi se aştepta ca un grup de 250 de muncitori de la Arpechim Piteşti să vină la Râmnicu Vâlcea şi să înceapă manifestări de protest.

Vom reveni cu amănunte.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite