La Combinatul Chimic Oltchim se va stinge lumina din 15 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Electrica Furnizare va întrerupe alimentarea cu energie electrică a societăţii. În asemenea condiţii, una din prizele de apă a Oltchimului va fi preluată de Uzinele de Sodă Ciech.

Electrica Furnizare a somat societatea Oltchim Râmnicu Vâlcea că din 15 septembrie, ora 15.00, va întrerupe definitiv alimentarea cu energie electrică a Combinatului Chimic. În asemenea condiţii, toate celelalte unităţi de pe platforma industrială vor fi afectate de lipsa apei tehnologice. CET nu va mai avea apă industrială de la Oltchim, nu va mai fi apă pentru diluţia sării şi asigurarea saramurii ca materie primă pentru Uzinele de Sodă Ciech. „Pentru a găsi o soluţie, fie ea şi paliativă, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, dr.ing. Ion Câlea, a organizat ieri, 10 septembrie, o şedinţă de comandament la care au participat directorii generali şi directorii economici de la Uzinele de Sodă - CIECH, CET Govora, Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea şi Administraţia Bazinală de Apă Olt. Participanţii au optat pentru varianta preluării uneia dintre prizele de apă ale OLTCHIM, inclusiv a reţelelor de transport şi distribuţie, rolul de coordonator al sistemului de alimentare cu apă industrială fiind asumat de Uzinele Sodice. Preşedintele Ion Cîlea a apelat la sprijinul CEZ DISTRIBUŢIE Oltenia pentru asigurarea, pe bază de contract, a unei puteri instalate de 2Mw, suficientă pentru funcţionarea pompelor de la priză şi transportul apei către consumatori", se spune într-un comunicat al Compartimentului de relaţii cu presa din cadrul CJ Vâlcea, transmis azi, 11 septembrie.

USG va deveni furnizorul apei industriale pentru platforma chimică

USG va adapta schema de funcţionare a pompelor de la priza de apă, urmând ca operatori economici să achite către această unitate contravaloarea apei tehnologice preluate de către fiecare din reţea. În costuri se vor regăsi preţul apei de la priză, al energiei consumate, al procesului de decantare şi al distribuţiei. „Prin aplicarea acestei soluţii vom asigura funcţionarea în regim normal a instalaţiilor consumatoare de apă de pe Platforma Chimică, inclusiv a necesarului de apă pentru diluţia sării din câmpul minier de la Ocnele Mari care trebuie să asigure saramura folosită ca materie primă la Uzinele de Sodă Govora", a spus Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite