Turcii se înghesuie să vină la Vâlcea ca să se angajeze ca şoferi de tir şi bucătari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În afară de turci, au mai solicitat autorizaţii de muncă ca să lucreze ca muncitori în construcţii, chinezii, filipinezii, moldovenii şi muntenegrenii

Biroul de Imigrări Vâlcea a eliberat 19 autorizaţii de muncă străinilor în anul 2011. „Cei mai mulţi cetăţeni provin din state precum Turcia-11, China 1, Filipine 1, Moldova 1, Muntenegru-1, etc, iar domeniile de activitate conform clasificaţiei COR pentru care au fost solicitate autorizaţiile de muncă sunt: bucătar, guvernantă, muncitor construcţii, conducător auto TIR", a spus cms. şef Ioan Rizoiu-Curcă, de la Biroul pentru Imigrări al Judeţului Vâlcea.


5.500 de străini vor lucra în România în 2012

În anul 2012, Oficiul Român pentru Imigrări va elibera 5.500 autorizaţii de muncă cetăţenilor străini care îndeplinesc condiţiile şi doresc să se încadreze sau să presteze muncă în România: 3.000 de autorizaţii pentru lucrătorii permenenţi, 700 pentru lucrătorii detaşaţi, 1.000 pentru lucrătorii înalt calificaţi, 100 de autorizaţii de muncă nominale, 200 pentru lucrătorii stagiari, 300 autorizaţii de muncă pentru sportivi şi 100 pentru lucrătorii transfrontalieri. Autorizaţiile de muncă dau dreptul străinilor, fie cetăţean al unui stat din afara UE sau al spaţiului Economic European, să desfăşoare activităţi lucrative în România. Solicitarea pentru eliberarea autorizaţiei se adresează fOficiului Român pentru Imigrări de către angajator, persoană fizică sau juridică.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite