Tragi-comedie. Câţiva localnici din Ocnele Mari au mutat indicatoarele să vină „civilizaţia” peste ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva metri de asfalt pe drumul plin de hârtoape şi canalizarea au fost miza mutării panourilor indicatoare. Şcoala de pe strada Buda, din Ocnele Mari, a ajuns pe teritoriul Râmnicului, iar un localnic are casa într-un oraş şi gardul într-altul.

Strada Buda, din oraşul staţiune Ocnele Mari-Vâlcea s-a micşorat după ce mai mulţi localnici au mutat indicatoarele cu denumirea localităţii mai spre interiorul urbei, extinzându-se astfel Râmnicu Vâlcea cu vreo 60 de metri. Motivul, oamenii au vrut şi ei să aibă asfalt la poartă, canalizare şi să scape de colbul bătătorit şi hurducăturile străzii Buda care aparţine de Ocnele Mari. „Borna kilometrică este acolo, lângă şcoală, năpădită de buruieni, iar indicatorul pe care era inscripţionat oraşul «Râmnicu Vâlcea» era dincolo de intersecţie. Acum indicatorul este dincoace de intersecţie, iar şcoala din Ocnele Mari, de la Buda, a ajuns să fie pe teritoriul oraşului Râmnicu Vâlcea. Pe mine au vrut să mă bată când am încercat să pun panoul cu indicatorul la locul unde a fost dintotdeauna. Au vrut unii să aibă asfalt la poartă şi canalizare şi au împins oraşul Râmnicu Vâlcea peste Ocnele Mari, mai ales că Primăria Râmnicului a avut un proiect de modernizare până la limita cu staţiunea Ocnele Mari", spune localnicul Constantin Găină.


Hai cu panoul, că vine ruloul


Localnicul acuzat că a tras oraşul mai spre el, spune că nu este adevărat. „Aici s-a terminat oraşul Râmnicu Vâlcea de când mă ştiu. Este adevărat că eu sunt singurul de pe Strada Buda, care aparţine de Ocnele Mari, care am canalizare şi apă curentă. Dar casa pe care o am peste drum, aparţine de Râmnicu Vâlcea", spune Gheorghe Hodină. Cealaltă casă a lui, de peste drum, aparţine Râmnicului, iar gardul, staţiunii Ocnele Mari. Primarul din Ocnele Mari, Petre Iordache, recunoaşte că localnicii au luat indicatorul şi l-au mutat ca să-l determine pe constructor să extindă asfaltul şi canalizarea . „Lucru acesta ar trebui să ne dea de gândit. Este o tragi-comedie ce s-a întâmplat şi nu pot să-i acuz pe oameni că şi-au dorit o fărâmă din civilizaţie. Pun noul meu mandat de primar, la bătaie, că voi face în aşa fel ca asfaltul şi canalizarea să ajungă pe toată strada Buda", a spus Petre Iordache, primarul staţiunii Ocnele Mari.„ Şi ce-am putea să facem, să ne apucăm să lkuăm asfaltul înapoi. Asta nu o să se întâmple!”, a spus Daniel Ionescu, purtătorul d ecuvânt al Primăriei Râmnicului.

image
image
image
image
image

Click pe poze pentru poze cu STRADA BUDA, locul unde s-au mutat indicatoarele străzii pentru câţiva metri de asfalt

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite