Italienii, interesaţi să construiască parcuri de panouri fotovoltaice şi să proceseze şi comercializeze fructele de pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânzarea fructelor de pădure pe margine drumului ar putea deveni amintire, dacă italienii investesc în acest domeniu
Vânzarea fructelor de pădure pe margine drumului ar putea deveni amintire, dacă italienii investesc în acest domeniu

12 oameni de afaceri din Italia s-au întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, cu primari din localităţi vâlcene şi specialişti în energiile neconvenţionale sau în procesarea de produse agro-alimentare.

O delegaţie formată din 12 oameni de afaceri italieni a venit, săptămâna aceasta, la Râmnicu Vâlcea să pună în practică câteva proiecte economice. „Oaspeţii s-au arătat interesaţi de o colaborare economică privind construcţia şi finanţarea unor parcuri integrate de panouri fotovoltaice, colectarea, procesarea şi comercializarea fructelor de pădure, dar şi a altor produse agricole. În acest cadru s-a discutat de organizarea unor cursuri de formare a grupurilor de experţi în marketing care să valorifice produsele pe piaţa internă şi internaţională. Potenţialul productiv al pădurilor din Vâlcea este, într-adevăr, deosebit de valoros dacă avem în vedere mediile anuale de fructe : circa 100 tone afine, peste 200 tone măceşe, 150 tone mure, peste 100 tone ciuperci, zecile de tone de zmeură, porumbe. Pentru a avansa cât mai rapid în stabilirea unor relaţii economice cu oamenii de afaceri italieni, la întâlnirea noastră au participat şi primarii din localităţile judeţului, reprezentanţii unor societăţi profilate pe valorificarea energiilor neconvenţionale şi procesarea de produse agro-alimentare şi alţi specialişti în derularea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală şi în transfer de tehnologii. Această participare numeroasă ne-a permis să facem deja câţiva paşi importanţi în perfectarea unor colaborări şi contracte cu partenerii italieni în domenii în care noi avem resurse şi posibilităţi insuficient puse în valoare, dar care reprezintă mare interes pe piaţa naţională şi europeană", a spus Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, cel care a primit delegaţia italiană.
Şeful delegaţiei italiene, Bruno Palazzeti, a precizat că se află la a treia vizită în judeţul Vâlcea şi că cunoaşte foarte bine resursele economice din domeniile respective.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite