Amendat de către un poliţist vâlcean că nu avea centură de siguranţă pe motoscuter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Ciobanu a fost amendat că nu a purtat centură de siguranţă pe motoscuter
Dumitru Ciobanu a fost amendat că nu a purtat centură de siguranţă pe motoscuter

Cel sancţionat a semnat procesul verbal spunând că nu a avut ochelarii la el să vadă ce a scris subofiţerul. Poliţistul recunoaşte că a greşit, dar nu a mai putut anula actul pe care l-a emis.

Dumitru Ciobanu (53 ani), un locuitor din comuna Zătreni-Vâlcea, a fost amendat de către poliţie pentru că nu purta centură de siguranţă în timp ce circula pe motoscuter. Bărbatul lucrează la sonde şi în viaţa lui n-a avut de-a face nici cu poliţia, nici cu instanţele de judecată. „Veneam de la serviciu, pe data de 24 aprilie 2012, pe motoscuter, când văd maşina poliţiei, cea cu radar pe ea. Poliţistul a pus sirenele şi girofarul în funcţiune, a intrat pe banda mea de mers şi apoi s-a retras pe banda cealaltă. Din maşină a coborât grăbit un poliţist tânăr, fără chipiu, care m-a oprit fără să folosească bastonul şi mi-a cerut actele. I le-am dat şi s-a îndreptat spre maşina poliţiei, avertizându-mă să stau lângă motoscuter, ceea ce am şi făcut. Am crezut că îmi dă vreun avertisment, că nu am avut cască, dar el a venit apoi şi m-a pus să semnez un proces verbal. Nu am avut ochelarii la mine şi nu l-am citit, doar am completat «Recunosc faptul»", povesteşte Dumitru Ciobanu.


Nea Mitică o să circule pe motoscuter cu centură


Câţiva colegii de serviciu de-ai motoscuteristului care se aflau lângă o sondă din apropiere au văzut că nea Mitică a au avut de-a face poliţistul şi l-au întrebat. Omul a scos procesul-verbal şi l-a arătat. „Au făcut bâză de mine, de zile mari. «Uite ce scrie aici, te-a amendat că n-ai avut centură de siguranţă» Ca să dreg busuiocul, le-am spus că o să-mi pun, că chiar am acasă o centură pe care să o port tot timpul cu mine când merg pe motoscuter", a completat cel sancţionat. Pe procesul verbal Seria CP nr. 1003226 scria: „În ziua de 24 aprilie 2012, ora 9,15, DN 67B Zătreni, a săvârşit următoarele: A condus mopedul cu numărul de înmatriculare ZĂTRENI VL 05 pe DN 67 B în comuna Zătreni fără a purta centura de siguranţă", semnat agent constatator Ilie Ionel, Poliţia oraş Bălceşti. Dumitru Ciobanu a plătit 70 de lei amendă, în termen de 48 de ore, pentru a evita să ajungă pe sălile instaţelor de judecată.

Procesul verbal pe care scria ca motoscuteristul „nu purta centură de siguranţă”


Poliţistul „vedetă"


„A fost o greşeală de-a mea, am scris procesul verbal din grabă. Încadrarea articolului am făcut-o corect. Am observat acest lucru mai târziu, dar nu mai puteam să anulez respectivul proces verbal. E vina mea. E clar de o să ajung «vedetă» şi îmi pare rău. Nu trebuia să ajungă la ziar. Cât priveşte oprirea motoscuteristului, aşa se procedează cât te afli în deplasare. Am pus girofarul şi sirena. Nu aveam chipiu că era cald. Nu mai am ce să zic! Am făcut-o, am făcut-o!", a spus agentul Ilie Ionel. „Poliţiştii nu au plan la amenzile de circulaţie. Este adevărat că se face o statistică cu numărul de amezi date de fiecare, dar nu este un criteriu pentru avansarea în grad şi nu există un cuantum al amenzilor pe care să-l realizeze fiecare", a spus Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite