Pentru că primăriile nu au bani, elevii sunt trimişi la şcoală cu microbuze fără licenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii spun că dacă nu ar fi toleranţi ar lăsa copiii să meargă pe jos. Inspectoratul Şcolar a cerut ca până la sfârşitul lunii, primarii să raporteze situaţia obţinerii licenţelor.

Cel puţin 30 de microbuze care transportă elevii de acasă către şcolile din localităţile vâlcene, nu au licenţă de transport. „Primăriile din localităţile respective sunt responsabile de o astfel de situaţie. În majoritatea cazurilor, microbuzele şcolare au fost cumpărate de minister şi date primăriilor, iar şoferii sunt angajaţi tot de primării. Noi am trimis o adresă către toate primăriile din judeţ, iar până la sfârşitul lunii vom primi o evidenţă clară dacă din cele 30 de microbuze pe care le aveam noi în evidenţă figurând fără licenţă, mai sunt localităţi unde s-au obţinut licenţele licenţele între timp", a spus Gabrielea Ene, inspector general la Inspectoratul Şcolar Vâlcea.


Nu sunt bani pentru licenţă


Potrivit informaţiilor primite de la Poliţia Vâlcea au fost făcute mai multe controale pe tema microbuzelor. „Normal ar fi ca microbuzele care nu au licenţă de transport să nu poată circula. Poliţia poate să ia o astfel de măsură, dar cei care ar avea de pierdut sunt, în primul rând copiii. Ce să faci, să-i laşi să meargă distanţe lungi pe jos? Noi i-am avertizat pe primari, iar anul trecut am avut şi un dosar penal din cauza asta", a spus insp. Cristina Hănulescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea. În localitatea Gheoroiu, aproape 140 de elevi fac naveta la şcoala din centrul comunei. „Nu există rea voinţă în obţinerea licenţei, dar ne costă foarte mult şi nu avem aceşti bani. Vom încerca să rezolvăm situaţia. Microbuzul este aşa de solcitat încât face mai multe curse, iar lecţiile elevilor de la clase V-VIII încep de la ora 8.00, iar cele ale elevilor de la clasele I-IV, încep la ora 9.00, tocmai pentru a avea posibilitatea efectuării mai multor curse", a spus Ilie Bădescu, primarul din Gheoroiu.
La Vlădeşti, Primăria a reuşit să obţină licenţa de transport, însă drumul care duce în satul Fundătura este aşa de rău încât, când plouă, microbuzul nu ajunge la destinaţie, lăsând elevii la câţiva kilometri de sat. „Situaţia se va remedia pentru că respectivul drum este prevăzut să fie asfaltat. Singura problemă pe care o avem acum este să obţinem toate aprobările pentru un card care să permită ca microbuzul şi şoferul să poată face deplasări şi în afara treseelor şcolare", a spus Tudor Crainea, administratorul Primăriei Vlădeşti.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite