Elevii veniţi în taberele şcolare îl „vizitează”, la conac, pe Nicolae Bălcescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii aflaţi în tabără, în vizită la Memorialul  N. Bălcescu
Elevii aflaţi în tabără, în vizită la Memorialul N. Bălcescu

Pentru a populariza Memorialul Nicolae Bălcescu, în perioada 16-24 august, copiii aflaţi în vacanţă în taberele de la Cozia şi Brădişor vor putea afla cât mai multe amănunte despre viaţa şi activitatea marelui paşoptist.

Elevii veniţi în taberele din judeţul Vâlcea de la Cozia şi Brădişor au posibilitatea să viziteze, în perioada 16 - 24 august, conacul Bălceştilor. „Acesta este o adevărată capodoperă a arhitecturii româneşti. Elevii au posibilitatea să afle cât mai multe despre viaţa şi activitatea lui Nicolae Bălcescu, despre revoluţia paşoptistă din Ţara Românească, despre familia Bălcescu, vizita fiind un prilej de petrecere plăcută a timpului liber", a spus Valentin Hănulescu, muzeograf la Memorialul Nicolae Bălcescu. Acţiunea de popularizare a Mamorialului Nicolae Bălcescu se va face cu ajutorul imaginilor dar şi prin comunicări. Ionuţ Săraru le vorbeşte elevilor despre „Nicolae Bălcescu, sufletul revoluţiei paşoptiste", Gheorghe Monea le prezintă expoziţia de bază, iar Valentin Hănulescu le face cunoscută oferta culturală a muzeului. „Reportajul la care l-am văzut este foarte interesant şi captivant. Activităţile sunt distractive şi potrivite pentru copiii veniţi în tabără", a spus Georgiana Stângă, elevă în clasa a V-a, la Liceul Pedagogic din Buzău. „Activităţile de la conac ne-au plăcut foarte mult şi am intrat într-o lume de poveste călătorind prin file de istorie", a spus Graţiela Costache, colega de clasă a Georgianei.
Manifestarea intitulată „Educaţie şi patriotism" se află la cea de a IV-a ediţie şi este organizată de Memorialul Nicolae Bălcescu în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea.

Elevii aflaţi în tabără, în vizită la Memorialul  N. Bălcescu Elevii aflaţi în tabără, în vizită la Memorialul  N. Bălcescu Elevii aflaţi în tabără, în vizită la Memorialul  N. Bălcescu Elevii aflaţi în tabără, în vizită la Memorialul  N. Bălcescu Elevii aflaţi în tabără, în vizită la Memorialul  N. Bălcescu

Click pe poze pentru GALERIE FOTO cu elevii aflaţi în vizită la Memorialul Nicolae Bălcescu

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite