„Copilul meu a murit pentru că medicii nu l-au supravegheat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O mămică acuza medicii, făcându-i vinovaţi de moartea copilului ei
O mămică acuza medicii, făcându-i vinovaţi de moartea copilului ei

Mama care îi acuză pe câţiva medici vâlceni de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, spune că micuţul ar fi trebuit aspirat pentru că avea secreţii în gât

Un nou născut a murit în Salvarea cu care era transportat către Spitalul Polizu, din Bucureşti, la doar opt ore după naştere. Mama, care este asistentă medicală, acuză medicii că nu au avut grijă de băieţelul nou născut. „Copilul meu a murit pentru că medicii nu l-au supravegheat. Dacă îl ţineau sub supraveghere şi îl aspirau, ar fi trăit. La necropsie s-au găsit urme de secreţii în gât", a spus printre lacrimi mămica. Familia Matei, din Râmnicu Vâlcea, distrusă în urma unei asemenea tragedii, a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, care a înregistat „cauza penală prin care procurorii continuă cercetările pentru lămurirea împrejurărilor şi stabilirea răspunderii judiciare", se spune în comunicatul de presă trimis azi de Parchet.

Nu există o Ambulanţă dotată corespunzător pentru transportul unui bebeluş


Micuţul s-a născut prematur, la 34 de săptmâni, cântărind 2,2 kilograme. Încercarea de a-l transporta la Spitalul Polizu din Bucureşti s-a lovit de câteva „monstruozităţi" ale sistemului sanitar din România. Nu a existat , la Râmnicu Vâlcea, o ambulanţă dotată corespunzător pentru efectuarea acestui transport, iar tatăl micuţului a sunat la 112 şi a cerut ca SMURD Bucureşti să-i trimită o Ambulanţă. I s-a spus că va veni doar până la graniţa cu judeţul Argeş, iar zborul unui elicopter s-a lovit de un alt impediment: condiţiile meteo nefavorabile. În ultimă instanţă s-a apelat la o Ambulanţă SMURD, de la Craiova, dar şi aceasta a venit cu ceva întârziere. La doar 15 kilometri de Râmnicu Vâlcea, pe Dealul Negru, micuţul a decedat. Pe site-ul nostru vom publica un amplu material despre ce spun părinţii bebeluşului, medicul legist care a efectuat necropsia băieţelului, medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, dar şi reprezentanţi ai Colegiului Medicilor în legătură cu moartea bebeluşului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite