„S-a luptat pentru o gură de oxigen, iar medicii nu au vrut să-l ajute”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adelin Matei, tatăl bebelusului mort, este nemulţumit de expertiză şi va cere o contraexpertiza
Adelin Matei, tatăl bebelusului mort, este nemulţumit de expertiză şi va cere o contraexpertiza

Expertiza a stabilit că Daniel Matei, bebeluşul născut prematur, a murit în Maternitatea din Râmnicu Vâlcea pentru că nu a putut respira. Medicii nu au avut surfactant să-i administreze. Familia, nemulţumită de expertiză, vor cere o contraexpertiză.

Expertiza medico legală şi analizele făcute la Institutului „Mina Minovici" în cazul nou născutului Daniel Matei, mort pe 10 noiembrie în Ambulanţa care îl transporta la Bucureşti, la doar zece ore de la naşterea în Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, tulbură şi mai mult apele în familia care a suferit greaua pierdere. „Fiind născut la opt luni, s-a născut cu tare, membrana de la nivelul plămânului fiind lipită de plămâni pentru că prematurii nu au destul surfactant, nefiind pregătiţi să respire. În asemenea cazuri se administrează surfactant. Lipsa acestuia duce la insuficienţă respiratorie şi bebeluşul moare. Micuţului a mai contactat un microb în urma ruperii prematură a membranelor mamei, făcând şi pneumonie. Maternitatea din Râmnicu Vâlcea nu avea surfactant, acesta fiind scump şi găsindu-se doar la Spitalul Polizu, din Bucureşti. Pentru sărăcia din spital nu pot fi făcuţi răspunzători medicii. Dacă i se administra această substanţă poate că mai avea o şansă în plus să supravieţuiască" , a spus dr. legist Ioan Neamu, cel care a făcut autopsia bebeluşului.


Medicii se scot basma curată


În familia greu încercată de pierderea bebeluşului dorit, nemulţumirea este mare. „Nu pot fi de acord cu expertiza şi consider că este făcută doar pentru a-i scoate basma curată pe medici. Voi cere o contraexpertiză la «Mina Minovici», din mai multe considerente. Dacă ştiau că nu au surfactant, că situaţia copilului se înrăutăţeşte, de ce l-au trimis la Bucureşti abia după zece ore şi asta doar la insistenţele mele. Se poate verifica pe desfăşurătorul telefonului mobil. Aveam timp să merg să fac eu rost de acestă substanţă. Au scris în fişă că l-a intubat medicul la ora 13,45. E o minciună! Eram acolo şi nu a fost niciun medic, doar asistentele au făcut asta şi după ora 15,00. Soţia mea nu a avut niciun stafilococ cum au spus, pentru că i-au luat analizele la naştere şi nu a ieşit nimic. Cei vinovaţi trebuie să plătească. Dacă nu li se va întâmpla nimic, îmi voi face singur dreptate", a spus Adelin Matei, tatăl lui Daniel. Luni, la Colegiul Medicilor va începe audierea doctorilor de la Maternitate acuzaţi de familia bebeluşului ca fiind vinovaţi de moartea „puiului de om". „S-a luptat pentru o gură de oxigen, iar medicii n-au vrut să-l ajute", mai spune supărat tatăl.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite