Autorităţile vâlcene infirmă deshumarea domnitorului Mircea cel Bătrân, de la Mănăstirea Cozia, pentru recoltarea ADN-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mormântul domnitorului Mircea cel Bătrân de la Mănăstirea Cozia
Mormântul domnitorului Mircea cel Bătrân de la Mănăstirea Cozia

Postul de televiziune B1 TV a dat peste cap presa din România anunţând că arheologii vor deschide mormântul domnitorului aflat la Mănăstirea Cozia, din Călimăneşti. Nu există autorizaţii pentru pentru efectuarea unei astfel de operaţiuni.

Anunţul dat azi, 28 iunie, pe postul de televiziune B1 TV că „arheologii se vor muta la Mănăstirea Cozia, la mormântul lui Mircea cel Bătrân" pe care îl vor deschide pentru a recolta probe de ADN, pentru a face o cercetare ştiinţifică asupra originii primei dinastii feudale din Ţara Românescă, cea a Basarabilor, a luat prin surpindere autorităţile locale vâlcene care infirmă informaţia. „Eu nu ştiu nimic de aşa ceva şi m-a sunat chiar Ministrul Culturii să mă întrebe. M-a sunat şi Preacuviosul Vartolomeu Andronie, stareţul Mănăstirii Cozia, care nu ştia nimic de această deshumare. În condiţiile în care ar exista un proiect al Ministerului Culturii de deshumare a domnitorului, ar fi trebuit să aibă avizul nostru, al Direcţiei de Cultură şi al preotului paroh de la locul unde ar urma să aibă loc deshumarea" a spus Florin Epure, directorul Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Cultural Vâlcea.

FOTO Clujul va spune care domnitor român e îngropat la Curtea de Argeş. După analizele ADN

Nu există un act oficial trimis pe adresa Arhiepiscopiei Râmnicului privind o astfel de deshumare. Dacă asemenea discuţii poate au avut loc în unele cercuri, deocamdată nu se pune problema deschiderii mormântului lui Mircea cel Bătrân", ne-a spus diaconul Mihai Maxim, secretarul episcopal al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite