Români extrădaţi pentru că au înşelat, cu mii de euro, pe finlandezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi bărbaţi care i-au fraierit pe finlandezi urmează să fie extrădaţi
Doi bărbaţi care i-au fraierit pe finlandezi urmează să fie extrădaţi

Vâlceanul Nicolae Arapu a fost condamnat, în România, la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru comiterea mai multor fapte de înşelăciune comise în Finlanda. Tribunalul Districtual Ostrobothnia a emis mandat de arestare europeană.

Nicolae Arapu (28 ani), din Râmnicu Vâlcea, a fost judecat în România şi a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, cu suspendare, pe o perioadă de încercare de patru ani, pentru că a comis mai multe infracţiuni informatice pe teritoriul Finlandei. Autorităţile finlandeze au emis, la 14 iulie 2011, un mandat european de extrădare a vâlceanului, însă, răspunsul autorităţilor române a fost că Arapu va fi predat finlandezilor „la terminarea judecăţii în dosarul nr.13788/288/2010 aflat pe rolul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, iar în caz de condamnare a persoanei solicitate, până la data când pedeapsa va fi executată sau considerată ca executată", se spune în soluţia Curţii de Apel Piteşti. Cum prejudiciul celor înşelaţi, potrivit soluţiei date de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, se ridica la cca. 700 de euro, instanţa românescă l-a lăsat în libertate. Tânărul este însă suspectat că a produs un prejudiciu finlandezilor de 37.000 de euro, motiv pentru care a fost arestat, fiind depus în arestul Poliţiei Argeş şi urmează ca mine, 5 octombrie, magistraţii CA Piteşti să se pronunţe dacă-l vor extrăda Tribunalul Districtual Ostrobothnia pentru a primi, cu siguranţă, o pedeapsă pe măsura faptelor comise.
Tot pentru comiterea de infracţiuni informatice, tot în Finlanda, urmează să fie extrădat şi Marian Drăgănescu (36 ani), din Bucureşti. Pe numele lui, Tribunalul Vâlcea a emis un mandat de arestare preventivă, la 17 mai 2010, iar magistraţii CA Piteşti se vor pronunţa, tot mâine, 5 octombrie, dacă îl vor trimite să dea socoteală în faţa instanţei din ţara unde a comis infracţiunile, în perioada 2009-2011.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite