Aproape o mie de credincioşi din Oltenia s-au rugat la hramul Mănăstirii Polovragi pentru zile mai bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproape 1.000 de credincioşi din Oltenia au participat la hramul Mănăstirii Polovragi
Aproape 1.000 de credincioşi din Oltenia au participat la hramul Mănăstirii Polovragi

La slujba religioasă oficiată de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, în frunte cu Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a participat şi Preasfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Aproape o mie de credincioşi din toate judeţele Olteniei au participat la slujbele de seară, slujba Sfintei Liturghii şi de resfinţire a bisericii Mănăstirii Polovragi din judeţul Gorj, de praznicul „Adormirea Maicii Domnului". Slujbele religioase dedicate evenimentului au debutat marţi seară, începând cu ora 19,00, cu slujba Vecerniei unită cu Privegherea, după care s-a cântat Prohodul Maicii Domnului, încheindu-se după miezul nopţii. Slujba religioasă din ziua hramului a fost oficiată de Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, de Înalt Preasfinţitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale, Preasfinţitul Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, Preasfinţitul Macarie, Episcopul Europei de Nord şi Preasfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. „La final, Mitropolia Olteniei a acordat mai multe gramate de mulţumire credincioşilor care au sprijinit lucrările de restaurare executate în ultimii ani la Mănăstirea Polovragi", a spus Gabriela Popescu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Olteniei. În cuvântul de învăţătură, IPS Părinte Mitropolit Irineu a vorbit credincioşilor despre semnificaţia celei mai importante sărbători închinate Maicii Domnului, subliniind faptul că „Preasfânta Născătoare de Dumnezeu este întruchiparea şi simbolul Bisericii, mama care naşte permanent, deoarece este izvorul dătător de viaţă din momentul în care a dat trup din trupul ei Mântuitorului Iisus Hristos".
Credincioşii veniţi în număr mare la slujbe s-au rugat pentru o viaţă mai bună şi pentru pace sufletească. „Doar credinţa în Dumnezeu ne mai poate salva. Este foarte multă ură şi vrajbă în tot ce vedem în jurul nostru, iar sărăcia îşi asculte colţii de la o zi la alta. Am venit să mă rog pentru zile mai bune, pentru sănătate, bunăstare şi ca sămânţa împăcării şi reconcilierii naţionale să rodească, altminteri vom ajunge la sapă de lemn", a spus pensionarul Ion Marinescu, din Râmnicu Vâlcea, prezent la slujbele de la hramul Mănăstirii Polovragi.

Aproape 1.000 de credinciosi la hramul Mănăstirii Polovragi Aproape 1.000 de credincioşi din Oltenia au participat la hramul Mănăstirii Polovragi

Click pe poze pentru GALERIE FOTO de la hramul Mănăstirii Polovragi

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite