Începe sterilizarea maidanezilor! Primăria a suplimentat numărului de hingheri care să-i prindă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maidanezii de pe străzile Râmnicului s-au înmulţit, ocupând trotuarele
Maidanezii de pe străzile Râmnicului s-au înmulţit, ocupând trotuarele

Asociaţa de protecţia animalelor „A doua şansă" spune că este un lucru îmbucurător că există dialog pe tema câinilor fără stăpân, dar până acum toate demersurile pe această temă au fost doar declarative.

Multă monedă s-a bătut pe tema câinilor fără stăpân care îşi fac veacul prin Râmnicu Vâlcea. „Din păcate până acum nu s-a făcut concret mare lucru, decât la nivel declarativ, de imagine. Este însă un lucru bun că între «A doua şansă" şi Primăria Râmnicului există dialog pe tema câinilor fără stăpân. Mi-am dat sema că nu ştiau mare lucru despre soarta acestor animale, dar faptul că am discutat ne face să sperăm că se vor mai rezolva unele lucruri", a spus Iulian Puican, preşedintele Asociaţiei „A doua Şansă". Primarul Emilian Frâncu a convocat reprezentanţii Direcţiei de Administrarea Domeniului Public şi ai Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân şi a stabilit câteva măsuri care să depăşească cadrul declarativ al rezolvării situaţiei maidanezilor care îşi fac veacul, de câţiva ani buni încoace, pe străzile Râmnicului. „Ca prime demersuri au fost stabilite suplimentarea cu patru angajaţi a echipelor de ecarisaj ce au în sarcină capturarea câinilor de pe străzi, mărirea capacităţii Adăpostului de la Feţeni pentru crearea unei zone tampon care să poată fi folosită după demararea acţiunii de sterilizare în masă, identificarea unor alte zone în care se pot amenaja spaţii de păstrare a câinilor până la sterilizarea acestora, evidenţierea cu ajutorul Corpului de Control al Primarului a locaţiilor în care s-au format haite de câini şi defiinţarea lor", a spus Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului.


„Vânătoarea” de maidanezi va începe în cartierele Nord şi Traian


În următoarea etapă, conducerea Executivului local va organiza prin intermediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea o întâlnire cu medicii veterinari din oraş ce doresc să se implice în campania de sterilizare în masă a câinilor fără stăpân, iar zonele pilot unde va începe „vânătoarea" sunt cartierele Nord şi Traian. „Este bine că s-a suplimentat numărul celor de la ecarisaj, dar trebuie văzut câţi medici veterinari vor accepta să facă sterilizarea şi la ce preţuri. Noi reuşisem să sterilizăm o femelă la preţul de 50 de lei. Dar acum va fi vorba de mult mai mulţi câini. Poate că ar fi bine ca la cabinetele veterinare să existe nişte centre de sterilizare. Un lucru bun pe care l-am aflat este că s-a mărit şi perioada de vizită la Adăpostul de la Feţeni. Era doar o oră pe săptămână, iar acum este în fiecare zi, de la ora 8.00 la ora 12.00", a mai spus Iulian Puican.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite