La Bursa locurilor de muncă, o „mare” de şomeri şi foarte puţine locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei 3.200 de oameni care au venit în căutarea unei slujbe, doar 36 au fost angajaţi pe loc. Au fost disponibile 375 de locuri de muncă, 50 dintre acestea în reţeua EURES.

Lume câtă frunză şi iarbă la Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Vâlcea, venită ieri, 27 aprilie, să îşi caute un loc de muncă. Tineri dar şi oameni trecuţi de prima tinereţe, bărbaţi şi femei, cu toţii au venit cu speranţa că vor avea un loc de unde să poată câştiga o pâine. „La Bursă s-au prezentat 55 de societăţi comerciale care au pus la dispoziţie şomerilor 325 de locuri de muncă vacante, la care s-au adăugat 50 de posturi disponibile în reţeaua EURES România. Pentru susţinerea interviului de angajare/probei de lucru, au fost selectaţi 831 de şomeri, iar 36 au fost încadraţi pe loc. Din păcate, oferta de muncă pe piaţa locală nu acoperă în totalitate nevoia de locuri de muncă", a spus Tudor Sebastian Ştefoane, directorul executiv al AJOFM Vâlcea.


Locuri puţine de muncă şi unele dintre ele... cu dedicaţie


Pentru angajaţii cu studii superioare au fost disponibile joburi ca: inginer industria alimentară, inginer constructor, medic, programator sisteme informatice, manager. Cei cu studii medii au avut de ales dintre meserii precum: mecanic auto, zidar, secretară, lucrător în comerţ, croitor, lucrător industria lemnului, barman, frizer. De asemenea, au fost disponibile şi locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi. „Pe lângă faptul că au fost extreme de puţine locuri puse la dispoziţie, în realitate, multe dintre ele sunt deja ocupate, iar prezentarea lor la bursă este doar o formalitate", a spus Denisa Ştefan (35 ani), şomer, din Brezoi.


Piaţa muncii, pe butuci


La bursă au fost prezenţi şi 680 de şomeri din totalul celor 1.111 care s-au înscris în proiectul „O şansă pentru fiecare - formare profesională şi ocupare", implemetat de AJOFM Vâlcea în parteneriat cu Primăria Drăgăşani şi Consiuliul Local Suteşti. Cei prezenţi au dialogat cu angajatorii, şi-au depus CV-uri şi scrisori de intenţie urmând să stabilească întâlniri în vederea încadrării.


Alternative: soldat să-ţi aperi ţara sau muncitor în străinătate


O alternativă ocupaţională adresată şomerilor a venit din partea Centrului Militar Judeţean, pentru cei care doresc să urmeze o carieră militară, dar şi de la compartimentul Eures, pentru cei care doresc să lucreze în străinătate. „Sunt convins că în perioada imediat următoare, peste 150 de vâlceni se vor încadra în muncă în urma acestui eveniment, astfel încât eforturile financiar-organizaţionale depuse depuse de angajaţii AJOFM Vâlcea să-şi dovedească eficienţa", a mai completat Tudor Sebastian Ştefoane, directorul executiv al AJOFM Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite