„Ziua Lacului Vidra” o sărbătoare de „răsună munţi” cu muzică, dansuri şi voie bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a promova turismul din Munţii Lotrului, pentru prima oară, sâmbătă, 30 iunie, va avea loc un spectacol la care va concerta şi „Direcţia 5"

Pe o vreme superbă, chiar în inima Munţilor Lotrului, sâmbătă, 30 iunie, va avea loc în staţiunea Vidra-Vâlcea, „Ziua Lacului Vidra". Este primul festival de acest gen în care iubitorii muntelui sunt aşteptaţi să vadă o lume de vis, încă nedescoperită în toată frumuseţea ei, cu sălbăticia dar şi cu feeria ei. „Dacă călătoreşti dinspre Brezoi-Vâlcea, dinspre Petroşani-Gorj, sau dinspre Sebeş-Alba, drumurile sunt bune, iar pe malul lacului se anunţă o petrecere pe cinste. La Primăria din Voineasa mulţi oameni au sunat şi s-au interesat de «Ziua Lacului Vidra»", ne-a spus Luminiţa Mardale, de la Primăria Voineasa. Transalpina sau „Drumul Regelui" este, oficial închis, dar sunt destui turişti aventurieri care circulă cu maşinile, deşi are regim de drum de şantier: nu are parapeţi, semnalizare, marcaje, iar deplasarea trebuie să se facă cu maximă prudenţă.


Răsună munţii cu „Direcţia 5" şi „Compact"


Cât despre programul sărbătorii de sâmbătă, 30 iunie, organizată de Asociaţia Eco-Natura, printr-un program finanţat Regio-POR 2007-2013, acesta se anunţă atractiv, scopul urmrit fiind acela de a promova potenţialul turistic al zonei atât în context naţional dar şi internaţional
La ora 11.00, deschiderea oficială a festivalului, la ora 11.20 - dansuri populare şi tradiţii din zona Munţilor Lotrului, la ora 12.00 - muzică populară cu elevii Grupul Şcolar „Matei Basarab" , după care va urma o prezentare a istoriei locurilor şi din nou, după amiaza, dansuri, jocuri populare şi obiceiuri de la poalele Munţilor Lotrului. La ora 16.00 munţii vor răsuna sub acordurile melodiilor „Direcţia 5", iar la ora 18.00 a celor de la „Compact", închiderea festivalului urmând să aibă loc la ora 19.00.Lacul Vidra se află la şase kilometri distanţă de Pârtia Miorele, una din cele mai mari care se va da în folosinţă în toamana acestui an, în România.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite