Hoţii care au furat seiful cu Sfintele Vase de la Mănăstirea Turnu l-au abandonat, nereuşind să-l desfacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seiful furat de la Manastirea Turnu a fost descoperit intact intr-o rapa
Seiful furat de la Manastirea Turnu a fost descoperit intact intr-o rapa

Călugării cred că este Minunea lui Dumnezeu pentru că din Sf. Împărtăşanie nu s-a vărsat măcar un strop, seiful fiind aruncat într-o râpă din Buneşti.

Lângă o balastieră din localitatea Buneşti, pe un drum forestier, într-o râpă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei au găsit ieri seiful cu Sfintele Vase furate în noaptea de 23/24 mai din altarul Mănăstirii Turnu,de jefuitorii de mănăstiri din gruparea „Vrăjitoarea", condusă de o femeie. Cms şef. Valentin Piron, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale Vâlcea, ne-a spus: „După atacul dat la mănăstiri, hoţii şi-au continuat drumul către Târgu Jiu, dar au oprit pe marginea drumului, la Buneşti, unde au încercat să descuie seiful furat. Pentru că nu au reuşit, l-au abandonat. Cum culoarea respectivei case de valori era asemănătoare cu cea din zona unde l-au aruncat, acesta nu a fost observat de nimeni, iar bunurile au fost găsite intacte şi au fost restituite stareţului Mănăstirii Turnu". Seiful conţinea vase bisericeşti printre care un potir, un disc, o steluţă, o lingură, un cuţit, toate confecţionate din argint, parţial suflate în aur, dar şi o cutie din lemn, cu Sfintele Taine.

Seiful furat din altarul Manastirii Turnu a fost descoperit intr-o rapa
Seiful furat de la Manastirea Turnu a fost gasit intact intr-o rapa

Din seiful abandonat intr-o râpă din Buneşti nu s-a vărsat nici măcar un strop din Sf. Împărtăşanie

Fratele Mihai, de la Bazarul Mânăstirii Turnu, ne-a spus: „A fost Minune Dumnezeiească pentru faptul că au fost regăsite aceste lucruri. Noi ne-am rugat tot timpul, iar faptul că Sf. Împărtăşanie a fost intactă, nu s-a vărsat măcar un strop, deşi seiful este foarte greu, este puterea Celui de Sus". Hoţii au încercat să taie seiful, dar nu au reuşit. Mebrii grupării „Vrăjitoarea", cei care jefuiau biserici, erau conduşi de o femeie, Simona Anca Comboianu (34 ani), din Constanţa. Toţi sunt acum în spatele gratiilor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite