Cercetătorii de Criogenie vor avea, în sfârşit, o poartă de intrare „civilizată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Râmnicului a promis că va asfalta integral strada care duce la fosta Uzină G. făcând demersuri la producătorul de sodă să asfalteze şi porţiunea de drum care este în proprietatea sa. Emilian Frâncu a inspectat, la cald, la 40 de grade Celsius, muncitorii care turnau covor asfaltic în zona Sudică a oraşului.

Drumul care duce la Institutul de Criogenie şi Cercetări Izotopice din Râmnicu Vâlcea va fi, în sfârşit, asfaltat. Una dintre instituţiile emblematice are Râmnicului, lăsa impresia celor care intenţionau să-i treacă pragul că se află pierdută într-un ţinut uitat de timp şi civilizaţie, la capătul unui drum plin de gropi şi străjuit de o vegetaţie aridă, crescută la voia întâmplări. „Pe Strada Uzinei, până la intrarea în Institutul de Criogenie şi Separări Izotopice, este în plină desfăşurare aşternea de covor asfaltic. Această stradă nu poate fi integral asfaltată de Direcţia Administrării Domeniului Public (DADP) Vâlcea  întrucât o porţiune din ea, de câteva sute de metri, este în proprietatea USG SA. Voi face demersuri pe lângă producătorul de sodă ca să reabliteze şi segmentul aflat în proprietatea lui", a spus primarul Râmnicului, Emilian Frâncu, aflat azi în inspecţia, la 40 de grade Celsius, în zona de Sus a municipiului, unde angajaţii DADP asfaltau străzile Spicului şi Caiselor.
În viitorul apropiat, Emilian Frâncu a promis că va face demersuri pe lângă Consiliul Judeţean Vâlcea pentru a asfalta şi o porţiune de drum deteriorat care leagă gara Govora de DN 67, drum aflat în administrarea comunei Mihăeşti. „Turiştii care coboară în gara Govora şi merg către staţiunea Băile Govora iau contact cu o realitate nu foarte favorabilă din cauza arterei respective de circulaţie", a spus Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmniucului. Şi pentru că în urmă cu câteva zile ziarul Adevărul a tras un semnal în legătură cu pasajul suprateran Tudor Vladimirescu, unde inexistenţa unei căi de acces pietonală crea probleme celor care traversau zona, în comunicatul de presă transmis azi, 7 august, se menţionează: „Primarul Emilian Frâncu a insistat pe lângă constructor să menţină permanent o cale de acces pietonală în deplină siguranţă, pe pasajul Tudor Vladimirescu, aflat în lucru".

image
image
image
image
image

Click pe poză pentru GALERIE FOTO cu lucrările din zona de Sud a municipiului inspectate de primarul Râmnicului, Emilian Frâncu

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite