Trăsnetele au mistuit gospodării şi au omorât un om aflat cu animalele la păşune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe gospodarii au fost mistuite de flacari în urma descărcărilor electrice din atmosfera
Mai multe gospodarii au fost mistuite de flacari în urma descărcărilor electrice din atmosfera

Un depozit de furaje din localitatea Slătioara, sat Milostea, a fost transformat în scrum din cauza unui trăsnet. La Roşiile, un bărbat plecat cu animalele la păşune, a fost găsit mort după ce a fost lovit de un trăsnet.

Descărcările electrice din atmosferă au produs aseară, 1 august, un incendiu de proporţii în gospodăria unui localnic din Slătioara, satul Milostea. Peste 200 tone de furaje, 30 mc. cubi de cherestea, cinci tone de lemne pentru foc, câteva tone de cereale au fost mistuite de flăcări, valoarea pagubei fiind estimată la circa 250.000 lei. „Pompierii au reuşit să salveze bunuri de aproximativ 200.000 lei. Cauza probabilă a incendiulu,i se pare, a fi o descărcare electrică atmosferică (trăsnetul)", a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. Tot aseară, în localitatea Roşiile, Dumitru M. (62 ani) a plecat cu animalele la păşunat şi nu s-a mai întors. Localnicii porniţi în căutarea lui l-au găsit mort, pe câmp. „Din primele verificări se pare că moartea a survenit ca urmare a unor descărcări electrice", a spus sinsp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.
Tot din cauza trăsnetelor, în urmă cu două zile, la Măciuca a luat foc o casă de locuit, incendiul propagându-se la întreaga gospodărie. Au ars o bucătărie, un depozit de furaje, cinci adăposturi de animale, o magazie, o aplecătoare şi 20 de tone de fân, pagubele fiind estimate la 150.000 de lei. Tot din cauza descărcărilor electrice din atmosferă, pompierii vâlceni au fost chemaţi să stingă un incendiu produs la un depozit de furaje din Vultureşti, judeţul Olt.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite