Incendiul de la Pavilionul din Olăneşti a fost produs de un scurtcircuit la instalaţia electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavilionul de Ape Minerale din Olăneşti a luat foc
Pavilionul de Ape Minerale din Olăneşti a luat foc

Valoarea estimativă a pagubelor este de 20.000 de lei, iar a bunurilor salvate de aproximativ 300.000 de lei. Zidăria de pe tavane era construită din tencuială şi trestie, procedeu specific de lucru folosit la începutul secolului XX.

Incendiul de la Pavilionul de Băi Minerale din Olăneşti s-ar fi declanşat în urma producerii unui scutcircuit la instalaţia cu alimentare cu eneregie electrică din podul pavilionul dezafectat. „Vechimea instalaţiei şi stadiul avansat de degradare a acesteia a dus la scurtcircuitarea cablurilor de alimentare, izolaţia din plastic ducând la propagarea cu repeziciune a incendiului pe structura din lemn a acoperişului. Incendiul s-a extins cu repeziciune şi din cauza materialelor combustibile din care era construit acoperişul şi plafonul, zidăria de pe tavan fiind construită din tencuială şi trestie, mod de lucru specific începutului de secol XX", a spus plt. Octavian State Fulger, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, concluzionând constatările făcute de membrii echipei de cercetare care s-au deplasat la faţa locului.
În acelaşi timp, s-a stabilit şi valoarea estimativă a pagubelor produse în timpul incendiului, cuantumul fiind de aproximativ 20.000 de lei, iar cel al bunurilor salvate de circa 300.000 de lei. Au fost astfel distruse: acoperişul clădirii pe o suprafaţă de aproximativ 350 mp, tâmplăria din material PVC, instalaţia de încălzire a apei precum şi mobilierul aflat în holul pavilionului.
Prin eforturile susţinute ale pompierilor militari şi a celorlalte forţe angrenate, au fost salvate din calea flăcărilor aripa funcţională a Pavilionului de Băi Minerale, spălătoria acestuia, o anexă de grupuri sanitare în suprafaţă de aproximativ 700 mp. şi centrala termică.
De asemenea, au fost protejate de furia flăcărilor cinci pensiuni a căror valoare nu a fost estimată încă precum şi bazarul din localitate.
Reamintim faptul că incendiul s-a declanşat în data de 26.08.2012, la ora 18.58 şi s-a lucrat pentru lichidarea şi înlăturarea tuturor efectelor acestuia până la ora 00.30, când toate cele şase echipaje de pompieri (patru de la ISU şi alte două de la SVSU Olăneşti şi respectiv SPSU Oltchim) s-au retras în dispozitiv.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite