Ard Munţii Lotrului. Un elicopter încearcă să stingă incendiului din pădurea de conifere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii militari se lupta cu flacarile din padurile Muntilor Lotrului
Pompierii militari se lupta cu flacarile din padurile Muntilor Lotrului

Pompierii au păzit casele localnicilor aflate în vecinătatea DN 7 şi a unui drum forestier pentru a nu fi mistuite de flăcări. Intervenţia este îngreunată de vântul puternic.

130 de pompieri se luptă astăzi, 28 martie, cu flăcările care au cuprins pădurea de conifere de la Gura Lotrului , lor alăturându-se angajaţii ocoalelor silvice şi populaţie din oraşul Brezoi. „Pe timpul nopţii, la ora 21,15, din cauza întunericului şi a terenului accidentat, s-a hotărât retragerea pompierilor din zonă, iar intervenţile au fost reluate în această dimineaţă, la ora 6.00. Au rămas la poalele versantului, trei autospeciale pentru a apăra de incendii cele două grupuri de case. Unele situate de-a lungul DN 7, iar celălalte în vecinătatea unui drum forestier. Tot pe timpul nopţii, a rămas la supraveghere personalul Ocolului Silvic Privat Cozia, pe arealul căruia se întinde incendiu. Din cauza vântului puternic au ars nu doar vegetaţia uscată dar şi coronamentul unor molizi. Azi, 28 martie, nu am suprafaţa aproximativă a extinderii incendiului, dar aseară arseseră în jur de 60 de hectare ", a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.


Rezervoarele cu apă ale elicopterului vor fi alimentate din Olt sau Lotru


Azi, în ajutorul pompierilor şi a celor care încearcă să stingă incendiul va veni un elicopter care se va alimenta cu apă fie din râul Lotru, fie din Olt. „Rămâne la latitutudinea pilotului de unde se va face alimentarea. Tot azi, la incendiul de la Gura Lotrului va veni şi adjunctul şefului IGSU", a mai spus cpt. Cătălin Popescu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite