A fost lichidat incendiul din pădurea de molid de pe Muntele Puru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii si angajatii ocoalelor silvice au reusit sa stinga incendiul de pe Muntele Puru
Pompierii si angajatii ocoalelor silvice au reusit sa stinga incendiul de pe Muntele Puru

Echipele de silvicultori vor continua să patruleze în zonă pentru a vedea dacă mai există cumva focare răzleţe rămase nedepistate. Suprafaţa afectată de incendiu este de 65 de hectare.

Izbucnit pe data de 26 august, în localitatea Malaia-Vâlcea, incendiul de pe Muntele Puru a fost stins după aproape două săptămâni de luptă cu flăcările. „Joi, 6 septembrie, la ora 18.00, incendiul a fost lichidat. Până în acest moment, suprafaţă totală afectată de la declanşarea incendiului măsoară circa 65 de hectare. De astăzi, 7 septembrie, echipe formate din cadrul Ocolul Silvic Privat Obârşia Lotrului vor continua să supravegheze şi să patruleze pentru depistarea eventualelor focare răzleţe rămase nedepistate", a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. În perioada imediat următoare se vor face cercetări pentru a stabili cauza care a dus la producerea incendiului. În acelaşi timp se vor face estimările pagubelor produse în urma acestui incendiu.
Reamintim că incendiul a fost stins de mai multe ori, dar focul s-a reaprins, zona fiind una greu accesibilă, cu multe cioate şi doborâturi în pădure de răşinoase (molid). La stingerea incendiului, pe lângă pompierii militari din judeţul Vâlcea, au participat şi cei din judeţul Gorj, ei fiind ajutaţi de reprezentanţii Ocolului Silvic Privat Obârşia Lotrului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite