S-a reaprins incendiul în pădurea de răşinoase de pe muntele Puru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a reaprins incendiul în pădurea de răşinoase de pe muntele Puru
S-a reaprins incendiul în pădurea de răşinoase de pe muntele Puru

În această după amiază, de 29 august, o grupă operativă de pompieri militari a urcat în munte pentru a evalua cât de violent este incendiul şi pe ce suprafaţă se întinde. Focul a izbucnit într-o zonă muntoasă greu accesibilă.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru" al judeţului Vâlcea au fost anunţaţi în această după amiază, de 29 august, că s-a reaprins vegetaţia uscată existentă la nivelul solului în pădurea de răşinoase, în zona muntelui Puru, din apropierea lacului Galbenu, localitatea Malaia-Vâlcea. Anunţul a fost făcut de către angajaţii Ocolului Silvic Privat Obârşia Lotrului, care rămăseseră în supraveghere după stingerea incendiului izbucnit în data de 26 august în aceeaşi zonă.
„Pentru evaluarea situaţiei, conducerea inspectoratului a dispus, în această după amiază (29 august, n.r.), deplasarea grupei operative la locul incendiului. În funcţie de constatări, în data de 30.08.2012, începând cu ora 05.00 se va ordona deplasarea la faţa locului a 25 de pompieri militari echipaţi cu mijloace de primă intervenţie pentru a stinge incendiul. Focul se manifestă într-o zonă cu teren accidentat şi înclinaţie foarte mare, fapt care îngreunează accesul", a spus plt. Octavian Fulger State, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea. Acum, în zonă, acţionează pentru stingerea incendiului personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Obârşia Lotrului şi a Ocolului Silvic Buila, precum şi din cadrul Obştii Private Belceşti - Vlădoi.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite