Patru ore de luptă cu flăcările ca să fie stins incendiul violent de la un depozit de alimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât sediul central al firmei cât şi anexele sau casele localniclor din zonă se aflau la un metru distanţă de depozit existând pericolul extinderii focului. Pagubele sunt imense.

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit în această dimineaţă la un depozit de alimente al societăţii Vasiloni, din cartierul Goranu, din Râmnicu Vâlcea. Flăcările au fost observate de un echipaj de poliţie care patrula în zonă şi care a anunţat pompierii. „Incendiul a fost unul violent, iar pentru stingerea lui s-a acţionat cu cinci echipaje, 20 de pompieri luptându-se cu focul timp de trei ore şi jumătate. Până la stingere, au ars produse alimentare precum baxuri cu făină, mălai, ulei, conserve, baxuri cu băuturi răcoritoare, conserve dar şi ambalaje şi structura metalică a depozitului", a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.


Pericol de explozie la făină şi mălai


Pericolul ca focul să se extindă era foarte mare, la mai puţin de un metru aflându-se sediul central al firmei, dar şi construcţii anexe sau casele locuitorilor din zonă. Populaţia a ieşit să îşi ude casele, curţile, în ideea ca focul să nu se extindă. „A exista chiar pericolulu unor explozii, care se puteau produce de la făina sau mălaiul din depozitul cuprins de flăcări", a mai spus cpt. Popescu. Valoarea estimativă a pagubelor, precum şi cauzele care au dus la producerea incendiului urmează să fie evaluate. „Nu avem, deocamdată, elemente ale vreunei suspiciuni că incendiul ar fi fost produs. Este posibil să fi avut loc din cauza unui scurt circuit la un tablou electric. Cauza finală o vor stabili reprezentanţii ISU", a spus scms. Eusebiu Predonescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea. După stingerea focului, două autospeciale au rămas în continuare la faţa locului pentru asigurarea măsurilor împotriva incendiilor.

Vezi AICI Galerie Foto sau dă click pe poză

image
image
image
image
image
Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite