Lipsa precipitaţilor face ca incendiul de pe Cozia să fumege în continuare, fiind greu de stins doar de pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De o săptămână pompierii încearcă să stingă focul de pe Cozia stropind muntele cu tone de apă
De o săptămână pompierii încearcă să stingă focul de pe Cozia stropind muntele cu tone de apă

Dacă pe Muntele Puru focul a ars două săptămâni, fiind unul dintre incendiile care a durat cel mai mult, pe versanţii Coziei focul arde de o săptămână şi trei zile.

Pe versantul sudic al Coziei incendiul de pădure se manifestă în continuare. „Azi (17 septembrie, n.r.) pentru stingerea lui acţionează două echipaje de pompieri militari şi două autospeciale de intervenţie, aceştia fiind sprijiniţi de angajaţi ai Ocolului Silvic Călimăneşti şi de pompieri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Călimăneşti. De asemenea, alimentarea cu apă a celor două dispozitive de intervenţie este efectuată cu ajutorul a două cisterne puse la dispoziţie de conducerea comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă. Acţiunea va continua până la lichidarea incendiului. Din păcate, vremea nu este favorabilă. Lipsa precipitaţiilor face ca focul să fie tot mai greu de stins. După incendiul de pe Muntele Puru, care a durat două săptămâni până a fost stins, acesta arde deja de o sătămână şi trei zile", a spus mr. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.
În perioada 14-17 septembrie au mai avut loc alte patru incendii de vegetaţie uscată mai mici. Trei dintre ele au avut loc în oraşul Drăgăşani, pe străzile T. Vladimirescu, Independenţei şi Stadionului şi unul în cartierul Stolniceni, din Râmnicu Vâlcea, unde focul a cuprins patru hectare de vegetaţie uscată.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite