Ploaia a „retras” pompierii de la incendiul de pe Muntele Cozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma precipitaţiilor căzute, suprafaţa de pădure care fumega s-a redus de la 20 de hectare, la un hectar. Începând de azi, 18 septembrie, doar personalul Ocolului Silvic Călimăneşti, al Parcului Naţional Cozia şi voluntarii vor mai acţiona pentru stingerea focarelor.

După o săptămână şi patru zile de luptă cu flăcările pe Muntele Cozia, pompierii militari care se luptau cu focul au primit ordin de retragere. În ajutorul lor a venit o ploaie căzută aseară, în aversă, pe suprafaţa unde pădurea încă mai fumega. „Suprafaţa care mai fumega s-a redus în urma precipitaţiilor căzute aseară, 17 septembrie, de la 20 de hectare la un singur hectar. Ţinând cont şi de prognoza meteo pentru următoarea perioadă, încă de aseară s-a dispus retragerea forţelor şi a mijloacelor proprii. Azi, 18 septembrie, personal din cadrul Ocolului Silvic Călimăneşti, Parcului Naţional Cozia, comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor Călimăneşti şi Sălătrucel vor acţiona pentru lichidarea focarelor", a spus mr. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.
Din 30 august, de când a izbucnit incendiul pe Muntele Cozia, au fost afectate circa 21 de hectare de teren, dintre care 1,2 hectare în Parcul Naţional Cozia, iar 20 de hectare au fost cu păşune, împădurită pe alocuri, aparţinând Primăriei Sălătrucel. Se pare că incendiul de pe Cozia a izbucnit din cauza unor turişti care au făcut foc, pentru un grătar, în apropierea releului Cozia, foc care a fost lăsat nesupravegheat după ce turiştii au părăsit zona.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite