Focurile lăsate nesupravegheate au ars viţa de vie şi vegetaţia uscată din mai multe localităţi din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendii de vegetatie uscata in mai multe localitati din judetul Valcea
Incendii de vegetatie uscata in mai multe localitati din judetul Valcea

La Prundeni a ars un hectar dintr-o podgorie, iar incendii de vegetaţie uscată s-au înregistrat şi la Malaia, Guşoeni şi Drăgăşani. Pe Muntele Cozia continuă incendiul din zona împădurită.

Două echipaje de pompieri militari (cu două autospeciale) se luptă şi azi, 14  septembrie, cu flăcările de pe Muntele Cozia. Alimentarea cu apă se face cu două cisterne puse la dispoziţie de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. „Suprafaţa totală afectată a rămas tot la 21 de hectare, dintre care aproximativ 20 de hectare sunt de păşune împădurită aparţinând Primăriei Sălătrucel, iar restul, iar restul este de pădure ce aparţine Parcului Naţional Cozia", a spus mr. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.


La Prundeni, un hectar de vie a fost mistuit de flăcări


Alte patru incendii de vegetaţie uscată au izbucnit ieri, 13 septembrie, în localităţile Prundeni, Malaia, Guşoeni şi Drăgăşani. „Până la stingerea flăcărilor, au ars: la Prundeni, vegetaţia uscată pe o suprafaţă de un hectar cultivată cu vie, pe proprietatea lui Dimitrie M., la Malaia, vegetaţie uscată pe 70 mp. şi circa 30 ml. de gard din lemn pe proprietatea lui Petrişor Ş., iar la Guşoeni şi Drăgăşani au ars şi 3,5 hectare de vegetaţie uscată aflată pe domeniul public. Flăcările au fost declanşate de persoane necunoscute care au folosit focul deschis pentru igienizarea terenurilor, focul fiind lăsat nesupravegheat", a mai completat mr. Cătălin Popescu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite