S-au reaprins incendiile în Munţii Lotrului. La Malaia arde pădurea de foioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-au reaprins incendiile in Munţii Lotrului, la Malaia
S-au reaprins incendiile in Munţii Lotrului, la Malaia

Există pericolulul ca incendiul să se extindă la cea de conifere. Pompierii au fost chemaţi din turele libere să se lupte cu flăcările care au cuprins 30 de localităţi din tot judeţul.

Astăzi, 5 aprilie, iar s-a dat alarma la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. Pompierii care erau în ture libere au fost chemaţi de acasă ca să asigure intervenţia pe autospeciale. Unul dintre cele mai violente incendii este în localitatea de munte, Malaia. „Nu ştim dacă cineva a dat foc sau s-au reaprins incediile de săptămâna trecută. Cert este că de astăzi, focul a devenit foarte violent şi a început să înainteze din zona Sfatului, de la Pleaşa, în pădurea de foioase şi se apropie de pădurea de conifere. Dacă va intra în «Moviliş», nu ştiu cine îl va mai stinge vreodată. Pe lângă pompierii de la ISU au venit şi angajaţii de la Ocoalele Silvice, moşneni. Să tot fie în jur de cinci-şase hectare cuprinse de flăcări şi fum", a spus Sergiu Bogdan, primarul localităţii Malaia. De la ISU Vâlcea, la Malaia au plecat azi 33 de pompieri militari.


Incendii aproape în toate localităţile din judeţ


Tot astăzi, un incendiu violent este şi în apropierea societăţii Vel Pitar,din Râmnicu Vâlcea, la pădure. „Am chemat pompierii din turele libere pentru a nu rămâne descoperiţi pe autospecialele pentru intervenţii. Ultimele 24 de ore au fost cu adevărat de foc pentru pompierii militari. Pe lângă incendiul de la Malaia, ei au mai intervenit pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată, pe o suprafaţă totală 198 de hectare, şi în localităţile Grădiştea, Măciuca, Mădulari, Băbeni şi Mihăeşti. Membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă au intervenit la alte 25 de incendii, în 24 de localităţi (Mateeşti, Grădiştea, Milcoiu, Tomşani, Cungrea - Olt, Lădeşti, Alunu, Stăneşti, Orleşti, Vitomireşti, Ghioroiu, Horezu, Dăeşti, Roeşti, Galicea, Lădeşti, Suteşti, Berbeşti, Măldăreşti, Stoileşti, Mateeşti, Fârtăţeşti, Goleşti şi Orleşti)", a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătoruld e cuvânt al ISU Vâlcea. Focurile la vegetaţie uscată au provocat şi incendierea anexelor gospodăreşti ale unor locuitori din Malaia şi Bălceşti.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite