Pompierii au, în continuare, „zile de foc”. Se sfârşesc incendiile de vegetaţie şi încep la case, din cauza coşurilor deteriorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vremea va continua să se răcească, pompierii militari vor fi tot mai des solicitaţi să intervină pentru stingerea caselor cuprinse de flăcări. Primul incendiu, din acest sezon, datorat unui coş defect, a avut loc la Glăvile.

Pompierii militari au fost chemaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit aseară, 8 octombrie, în localitatea Glăvile, la o casă de locuit. Până la stingerea incendiului au ars acoperişul unei case construite din lemn, cu învelitoare din şiţă şi tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp şi tavanul casei, pe o suprafaţă de circa 80 mp. Conform primelor estimări, valoarea pagubelor totalizează circa 15.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate aproximativ de 20.000 de lei. „Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, se pare a fi intrarea în contact a scânteilor cu materialele combustibile, din cauza coşului pentru evacuarea fumului deteriorat. Dacă va continua procesul de răcire al vremii, ne aşteaptăm ca numărul de incendii la case să crească. Scăpăm de incendiile de vegetaţie şi se înmulţesc cele la locuinţe. Oamenii ar trebui să verifice în podurile caselor dacă se văd urme de fum, dacă se văd flăcări sau fisuri la coş, iar dacă apar astfel de situaţii să repare coşurile defecte. Temperatura nu trebuie să depăşească 50 grade C. dacă coşul respectiv intră in contact cu materiale combustibile", a spus mr. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite