Zeci de vâlceni sunt muşcaţi de căpuşe în timp ce merg la iarbă verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi dintre cei ieşiţi la iarbă verde ajung la spital din cauza căpuşelor
Mulţi dintre cei ieşiţi la iarbă verde ajung la spital din cauza căpuşelor

Şeful Salvamont Vâlcea, Mircea Lera, a fost şi el muşcat în timp ce se afla într-o misiune de patrulare pe Vârful „Foarfeca Brezoiului". Medicii recomandă turiştilor să poarte pantaloni lungi băgaţi în şosete.

Muşcăturile de căpuşe au devenit tot mai frecvente în ultima perioadă. „Numai în ultimele 30 de zile au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea 80 de cazuri de oameni muşcaţi de căpuşe. Cei mai mulţi se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Râmnicu Vâlcea, la sfârşit de săptămână. Oamenii pleacă la iarbă verde şi astfel cad victime acestor paraziţi. Doar aproximativ 20 % dintre aceste cazuri sunt infecţioase. Oamenii trebuie să ştie că după ce au fost muşcaţi trebuie să se prezinte la UPU pentru a fi extrase aceste căpuşe. Ca simptomatologie, cei muşcaţi se simt de parcă ar avea o răceală, devin febrili", a spus dr. Maria Murăruş, directorul DSP Vâlcea. Oamenilor li se recomandă când merg la iarbă verde să poarte pantaloni lungi băgaţi în şosete, astfel încât să evite contactul cu paraziţii.


Şeful Salvamont „capsat" de paraziţi


Unul dintre cei „compostaţi" de căpuşă a fost chiar şeful Salvamont Vâlcea. „Mă aflam într-o patrulare pe «Foarfeca Brezoiului» împreună cu alţi doi colegi de serviciu. Am văzut o căpuşă pe mine, dar apoi am sesizat că mă mai muşcase una, de spate. Am avut noroc că n-am păţit nimic", a spus Mircea Lera, şeful Salvamont Vâlcea. Medicii spun că numărul mare de muşcături s-ar datora înmulţirii căpuşelor ca urmare a ploilor care au căzut neîntrerupt la începutul verii.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite