Haiducul din Drăgăşani. Fura şi îşi ascundea prada în casa făcută în copaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Provenind dintr-o familie ai căror părinţi s-au despărţit, adolescentul a fost izgonit de acasă de mamă şi de bunici şi trăia din bunurile furate şi ascunse-n codru.

Poliţiştii vâlceni au făcut cunoscut azi, 9 iulie, că într-un zăvoi din oraşul Drăgăşani au descoperit un adăpost improvizat unde trăia un tânăr de 18 ani. Povestea adolescentului înfrăţit cu codru i-a luat prins surprindere şi pe oamenii legii. Marian a rămas „omul ploii" după ce a trecut printr-o adevărată dramă în familie. Părinţii au divorţat, tatăl, care lucra ca mecanizator, fiind obligat să-i dea o pensie de întreţinere de 175 lei lunar, după un proces lung şi anevoios în instanţă. Nesupravegheat, adolescentul a renunţat la şcoala fiind luat sub protecţia bunicilor. Tentaţiile oraşului, lipsa educaţiei, au făcut din el un infractor care şi-a perfecţionat metodele de la o zi la alta. „Mama nu l-a mai primit acasă şi nici bunicii, şi asta din cauză că începuse să le fure din casă", ne spun surse din cadrul Poliţiei din Drăgăşani.


Haiducul cu două ceasuri


Fără un adăpost deasupra capului, Marian avea nevoie de un loc numai al lui, unde să îşi agonisească bunurile furate. S-a retras într-un zăvoi unde, între copaci, departe de ochii trecătorilor şi-a construit propriul acoperiş, din scânduri, lemne, folie. A ajuns să încapă pe mâna poliţiştilor ce s-a dus la un bar şi sub pretextul că vrea să se angajeze a fost ţinut câteva zile în probe. „După trei zile nu s-a mai dus la localul respectiv. Poliţiştii au descoperit că Marian M. observase detaliile privind sistemul de siguranţă al barului, motiv pentru care a pătruns într-o noapte în societatea respectivă, prin efracţie, şi a furat mai multe sticle cu alcool, două ceasuri şi suma de 700 de lei. El este suspect în comiterea mai ultor furturi din oraşul Drăgăşani", a spus sinsp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea. Azi, 9 iulie, haiducul din Drăgăşani şi-a petrecut ziua în sediul Poliţiei. Ce se va întâmpla cu el, fiind deja major, nu se ştie. Tentaţiile străzii şi vechile îndeletnici îl vor urmări şi de acum înainte.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite