Gunoiul din Râmnicu Vâlcea a fost scos la licitaţie de primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gunoiul din Râmnic a fost scos la licitaţie
Gunoiul din Râmnic a fost scos la licitaţie

Edilii scot firma Urban din joc pentru că nu şi-a plătit datorii în valoare de 10 milioane de lei către primărie

O nouă firmă de salubrizare se va ocupa de curăţenia oraşului. Consilierii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat recent un document prin care se autorizează o nouă licitaţie pentru concesionarea serviciului de salubrizare în oraş. Decizia vine deoarece, în luna decembrie a acestui an contractul cu Urban SA, actuala firmă ce se ocupă de deşeurile oraşului expiră. Cu toate că licitaţia putea fi evitată, prelungind contractul cu urban, edilii au decis să renunţe la serviciile firmei din cauza redevenţei neplătite de trei ani. „S-au adunat aproximativ 10 milioane de lei datorie către municipalitate sub forma redevenţei neplătite. Din 2008 nu a mai fost achitată această redevenţă. Am decis să nu mai continuăm contractul cu Urban", explică Romeo Rădulescu, primarul din Râmnicu Vâlcea. Urban nu va mai putea participa însă la noua licitaţie deoarece în caietul de sarcini şi în documentaţia întocmită de primărie se arată că nu pot lua parte la această procedură firmele care au datorii la bugetul municipiului.
„Redevenţa nu e corectă"
De cealaltă partea a baricadei conducerea firmei de salubrizare spune că totul a început de la o greşeală de calcul a redevenţei. „Noi am explicat că această redevenţă nu este calculată corect şi asta susţinem şi în prezent în instanţă. Costurile noastre au fost mai ridicate decât s-a prevăzut iniţial, în principal pentru că, pentru o bună perioadă de timp a trebuit să transportăm deşeurile în afara oraşului, la rampa din Horezu", spune Ion Cirjan, dorectorul filialei din Râmnicu Vâlcea a Urban SA. Procesul pentru stabilierea redevenţei datorate municipalităţii este în faza de apel la Curtea de Apel Piteşti. Un alt proces se desfăşoară la Tribunalul Braşov, legat de decizia primăria a desfiinţat contractul cu Urban în luna iunie.


Rosal e „în cărţi"


Edilii susţin că licitaţia pentru găsirea unui nou operator de salubrizare va începe în luna aceasta, urmând ca firma ce va câştiga să preia serviciul în ianuarie 2012, atunci când actualul contract cu Urban va expira de drept. Surse neoficiale din cadrul primăriei arată că, la licitaţia pentru acest serviciu va participa şi Rosal SA, firma omului de afaceri Silviu Prigoană. Rosal a obţinut serviciul de salubrizare în 2007 pentru şase luni, fiind apoi înlăturată de Urban prin intermediul unei decizii judecătoreşti.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite