Roboţelul Walle-e îi învaţă pe elevi să protejeze mediul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi, 28 februarie, la Cinematograful Ostroveni, liceenii şi elevii de gimnaziu vor vedea filme cu teme ecologice şi vor discuta liber despre „oraşul verde"

Caravana „Guerilla Verde" va poposi pentru prima oară în acest an la Cinematograful Ostroveni din Râmnicu Vâlcea. Astfel, elevii de liceu şi cei de gimnaziu, au posibilitatea să vizioneze gratuit filme prin care să fie motivaţi să protejeze mediul şi să se implice în acţiuni de ecologizare. După vizionări, vor avea loc discuţii libere, într-un context neconvenţional şi relaxat. De la ora 12,30 va fi proiectat pentru liceeni filmul „No Impact Man", o poveste a unei familii din Manhattan care renunţă la stilul obişnuit de viaţă în favoarea unui regim prin care să lase un impact cât mai mic asupra mediului. La ora 15,00, elevii de gimnaziu vor urmări „Well-e", un film SF de animaţie care care prezintă planeta Pământ acoperită cu gunoi, ajunsă în stadiul de a nu mai putea fi locuită din cauza obiceiurilor distructive ale omului. Nu mai există nicio formă de viaţă, cu excepţia roboţelului WALL-E...


16 oraşe din ţară străbătute de caravană


Cea de a şasea ediţie a „Caravanei educaţionale" va continua în oraşele Otopeni, Ploieşti şi Bucureşti. "În cei doi ani de la lansarea acestui concept, care are la bază folosirea filmului ca mijloc de informare pe teme specifice, tema ecologică în cazul Guerilla Verde, nu numai că am reusit să ajungem în 16 oraşe şi să vorbim cu peste 12.000 de tineri, dar am câştigat încrederea partenerilor care ne susţin, pentru continuarea acestui demers", declară Nicoleta Talpeş, din partea organizatorilor. Faptul că din Râmnicu Vâlcea s-a dat startul caravanei, este un motiv de bucurie şi pentru edili, dar nu numai. „Evoluţia unui oraş este suma evoluţiilor fiecărui membru al comunităţii. Nu poţi avea un oraş «verde» doar prin măsuri administrative: un oraş devine «verde» în primul rând prin comportamentul cetăţenilor săi, în consecinţa educaţiei primite", a spus primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite