Gruparea Giuleşti, ani grei de temniţă pentru spărgătorii de bancomate şi bătăuşii agenţilor de pază

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spărgătorii ATM-ului de la Hidroelectrica, membrii Grupării Giuleşti, condamnati la ani grei de puşcărie
Spărgătorii ATM-ului de la Hidroelectrica, membrii Grupării Giuleşti, condamnati la ani grei de puşcărie

Bărbaţii care au spart şi ATM-ul de la Hidroelectrica din Râmnicu Vâlcea de unde au furat 160.000 de lei au fost condamnaţi între 16 şi 19 ani închisoare, membrii grupării fiind autorii spargerilor mai multor bancomate din ţară.

Tribunalul Vâlcea a condamnat pe cei patru membrii ai grupării Giuleşti, la ani grei de puşcărie, aceeaşi soluţie fiind menţinută şi de Curtea de Apel Piteşti. Dumitru Păncescu , zis „Miki", a fost condamnat la 18 ani închisoare, Adrian Stancu, „zis Mituş", la 19 ani închisoare, Marius Claudiu Fieraru, la 16 ani închisoare şi Ionel Dorel Lăzărică, la 5 ani închisoare. Ei au spart ATM-ul de la Hidroelectrica-Vâlcea, în noaptea de 5/6 noiembrie 2010, au încuiat în baie paznicul şi i-au luat pistolul, furând suma de 159.370 lei. În noaptea de 14/15 aprilie 2010, giuleştenii au mai spart un bancomat din Mărăcineni-Argeş, unde au bătut agentul de pază şi au sustras 38.500 lei. La Şomcuţa Mare-Maramureş, ei au legat de calorifer un agent de pază, dar nereuşind să taie bancomatul, au plecat cu un calculator. În aceeaşi noapte, au mers la Bocşa-Sălaj, la un ATM al CEC Bank, şi în timp ce încercau să-l taie, au fost surpinşi de şeful de post din localitate şi au dat bir cu fugiţii. În noaptea de 11/12 noiembrie, au eşuat în tentativa de a sparge un bancomat din incinta Fabrom-Argeş .


Cagulaţii, bătăuşii de paznici


Cunoscută sub denumirea „Gruparea Giuleşti", membrii acesteia acţionau purtând cagule pe faţă, iar de la locul jafurilor, băteau sau imobilizau paznicii şi plecau inclusiv cu armamentul acestora şi munţia din dotare. Cazul a făcut foarte mare vâlvă la vremea respectivă, fiind instrumentat de ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Condamnările date de Tribunalul Vâlcea, locul unde giuleştenii au fost arestaţi în iulie 2011, au fost menţinute prin soluţiile date zilele acestea şi de Curtea de Apel Piteşti, toţi membrii grupării fiind încarceraţi la Penitenciarul Colibaşi. Gruparea, care avea şi alţi membrii în componenţa sa înainte de a „pica" la Vâlcea, a fost suspectată şi de furtul bancomatului din Crângaşi (în 2007), furtul de la Institutul Ana Aslan (din 2008) sau de la bancomatul de pe Splaiul Independenţei, dar la vremea respectivă deşi au fost prinşi, au fost lăsaţi în libertate de către instanţele de judecată pe motiv că nu au existat destule probe împotriva lor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite