Pe Lunca Topologului, la Milcoiu, grindina a distrus toate culturile localnicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grindina a distrus culturile de pe Valea Topologului, zona cea mai fertilă din Milcoiu
Grindina a distrus culturile de pe Valea Topologului, zona cea mai fertilă din Milcoiu

În sudul judeţului nu a căzut niciun strop de ploaie, iar perioada de secetă, anunţă specialiştii, se prelungeşte. La Râmnicu Vâlcea s-au înregistrat 6,8 litri de precipitaţii pe mp.

În noaptea de 15/16 iulie furtunile care s-au abătut asupra judeţului Vâlcea au făcut adevărate ravagii. „Cele mai mari cantităţi de precipitaţii, de 32 l/mp. s-au înregistrat la staţia hidrometrică Milcoiu. Din păcate, precipitaţiile au fost însoţite şi de grindină cu diametrul de 10-15 centimetri, care a produs pagube culturilor agricole şi pomilor fructiferi. Alte cantităţi însemnate de precipitaţii s-au înregistrat la staţiile hidrometrice: Genuneni: 17.1 l/mp., Govora sat: 16.8 l/mp., Otesani: 12.1 l/mp., Obârşia Lotrului:11.5 l/mp., Horezu: 9.6 l/mp. şi Rm.Valcea de 6.8 l/mp. În sudul judeţului Vâlcea, la staţiile Suteşti, Oteteliş şi Măciuca nu s-au înregistrat precipitaţii", a spus Mihaela Coca, purtătorul de cuvânt la Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Olt.
Chiar dacă nu s-au înregistrat sincope în alimentarea cu apă a localităţilor racordate la sursa Brădişor, specialiştii ABA recomandă gestioinarea resurselor de apă, previziunile fiind de prelungirea perioadei de secetă.
„La noi, pe Valea Topologului, grindina a distrus totul. Peste 30 de hectare cu pruni fructiferi, tot atâtea cu meri, 50 de hectare de porumb, au fost făcute ferfeniţă. Era zona cea mai roditoare din toată comuna Milcoiu. Grâul a fost şi el culcat la pământ, iar agoniseala de-o viaţă a oamenilor s-a dus în numai câteva zeci de minute", a spus viceprimarul comunei Milcoiu, Gabriel Dina.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite