UPDATE. Pe Valea Lotrului au fost cinci avalanşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe Valea Oltului şi Lotrului, drumarii incarca zapada de la baza versantilor
Pe Valea Oltului şi Lotrului, drumarii incarca zapada de la baza versantilor

Din fericire niciuna dintre ele nu a surpins maşini în trafic care circulă între Brezoi şi Voineasa. Ultima avalanşă, de la km. 19.00, a blocat un sens. Circulaţia pe ambele sensuri se va relua în jurul orei 17.00.

UPDATE 16.05 Cinci avalanşe pe Valea Lotrului

Începând de dimineaţă şi până la această oră, pe Valea Lotrului, între localităţile Brezoi şi Voineasa, au fost cinci avalanşe. „Cea de a cincea şi cea mai mare dintre ele, se află la km. 19.00. Drumarii au reuşit să degajeze de zăpadă un sens de circulaţie şi acum se circulă alternativ. Se speră ca într-o oră, cel mult în jurul orei 17.00, să se poată da drumul la trafic pe ambele sensuri. În zonă circulă puţine maşini”, a spus insp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.

De la primele ore ale dimineţii de marţi, 21 februarie, pe Valea Oltului, utilajele angajaţilor de Drumuri Naţionale-Vâlcea îndepărtează zăpada din imediata vecinătate a versanţilor, acolo unde există pericolul unor noi avalanşe. „Încălzirea vremii, care va continua şi astăzi, este posibil să producă noi căderi de zăpadă şi pietre de pe versanţi. Cantităţile sperăm să fie mai mici, iar noi încărcăm zăpada de la baza versanţilor pentru a face loc celei care este posibil să mai cadă", a spus şeful DN Vâlcea, ing. Eugen Mănescu. Luni seara, pe Valea Lotrului, între Brezoi şi Voineasa, a căzut una dintre cele mai mari cantităţi de zăpadă de pe versanţi, în carosabil. „Au căzut aproximativ 250 m.c. de zăpadă, circulaţia a fost închisă aproximativ 20 de minute, după care s-a circulat pe un sens, până la îndepărtarea definitivă a grămezii de zăpadă. Traficul pe acest tronson de drum este însă foarte redus", a mai spus ing. şef Mănescu, care averizează asupra pericolelor avalanşelor pe Defileul Oltului şi Valea Lotrului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite