Ilie Grecu, comisar superior al Gărzii Financiare Vâlcea, trimis în judecată pentru mită de 1.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un comisar superior al Gărzii Financiare Vâlcea, Ilie Grecu, cercetat penal ca a luat mita 1.000 de euro
Un comisar superior al Gărzii Financiare Vâlcea, Ilie Grecu, cercetat penal ca a luat mita 1.000 de euro

În perioada decembrie 2009 - ianuarie 2010 fiind şef de divizie în cadrul Gărzii Financiare Vâlcea a primit în două rânduri suma totală de 1.000 de euro, de la un denunţător, pentru a proteja firmele administrate de acesta cu ocazia controalelor efectuate.

Ilie Grecu, în prezent comisar superior în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Vâlcea a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Oradea. Din rechizitoriu procurorilor s-a reţinut că în perioada decembrie 2009 - ianuarie 2010, inculpatul Grecu Ilie, în calitatea sa de comisar şef divizie în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Vâlcea (funcţie de conducere) a primit, în două rânduri, de la un denunţător, suma totală de 1.000 euro, pentru a proteja firmele administrate de acesta, cu ocazia controalelor efectuate de inculpat ori de alţi comisari din cadrul Gărzii Financiare Vâlcea aflaţi în subordinea directă a acestuia. Concret, în schimbul banilor, inculpatul Grecu Ilie s-a angajat ca, la firmele administrate de denunţător, să nu efectueze controale amănunţite care ar fi putut scoate la iveală activităţile de evaziune fiscală desfăşurate prin intermediul acestor societăţi şi pentru a nu lua alte măsuri legale faţă de firmele controlate.
Comunicatul DNA mai precizează că finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului în instanţă, nu poate înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie. Dosarul se va judeca la Tribunalul Bihor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite