Ţăranii sunt sfătuiţi să-i pună pe fugă pe hoţii de recolte, cu ajutorul câinilor de pază

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furturile de porumb, din lanuri, s-au înmulţit în localităţile din sudul judetului Valcea
Furturile de porumb, din lanuri, s-au înmulţit în localităţile din sudul judetului Valcea

În localitatea Laloşu au fost prinşi un bărbat şi o femeie în timp ce culegeau ştiuleţii din lanul unui localnic. Un alt furt de ştiuleţi, al cărui autor a fost un bărbat din Laloşu, s-a consemnat la Făureşti, proprietarul terenului având domiciliul în Slatina.

În localităţile din sudul judeţului Vâlcea, furturile de ştiuleţi s-au înmulţit foarte mult. În localitatea Laloşu, un bărbat şi două femei, care veniseră din judeţul limitrof, Olt, din localitatea Iancu Jianu, au fost ieri, 13 septembrie, prinşi în flagrant în timp ce culegeau porumb de pe o parcelă aparţinând unui localnic. Celor trei le-a fost întocmit dosar penal pentur furt calificat. Ilie D., din Slatina-Olt, a reclamat şi el că pe o parcelă cultivată tot cu porumb din localitatea Făureşti, i se fură recolta. Poliţiştii l-au prins pe un localnic din Laloşu, Ionică R. care încărcase o căruţă cu porumb şi se îndrepta către casă. Prejudiciul de aproape 400 de lei a fost recuperat, iar căruţaşul s-a ales tot cu dosar penal.


Ţăranii sunt sfătuiţi să sune pe 112 când văd hoţii care le fură recolta


Pentru că asemenea „furturi de sezon" sunt extrem de des întâlnite, poliţia face câteva recomandări localnicilor, cum să îşi protejeze recoltele: „Asiguraţi-vă paza culturilor, în special în această perioadă a anului; Încercaţi, pe cât posibil, ca în desfăşurarea acestor activităţi să fiţi însoţiţi şi de alte persoane, astfel încât să descurajaţi posibilii infractori pe care i-aţi întâlni; Aveţi grijă să aveţi la dumneavoastră lanternă, telefon mobil şi un câine de pază; În cazul în care observaţi persoane suspecte care încearcă să sustragă produse agricole sunaţi la 112", a spus agentul principal Loredana Sandu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite