Un puşcăriaş de la Penitenciarul Colibaşi controla o reţea de prostituate de pe Valea Oltului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţea   de prostituţie pe Valea Oltului, controlata din Penitenciarul Colibaşi
Reţea de prostituţie pe Valea Oltului, controlata din Penitenciarul Colibaşi

Venus Cristea, din Brezoi, Vâlcea, prin intermediul soţiei sale aflată în libertate, a obligat mai multe fete să se prostitueze, printre care şi o minoră. De pe urma traficului de persoane a obţinut 30.000 de euro. Azi este prezentat instanţei, alături de soţie, cu o nouă propunere de arestare.

Apartamentul de la „La blocuri" din Brezoi-Vâlcea, cum este numit locul unde locuieşte familia lui Venus Cristea, dintr-ai lu' „Ologu" cum îl ştiu localnicii, a fost luat azi, 6 septembrie, la puricat de către  mascaţii din Poliţie. „El, Venus, este în puşcărie. A fost arestat la începutul anului, pentru că a terorizat populaţia oraşului cu bătăile şi scandalurile. Acum au săltat-o şi pe ea, pe nevasată-sa, că trimitea fete la produs şi le lua banii", ne-a spus sub protecţia anonimatului un locuitor din Brezoi.


Grupare de traficanţi de persoane controlată din penitenciar


Ştirea ne-a fost confirmată din surse oficiale, iar azi, 6 septembrie, la Tribunalul din Râmnicu Vâlcea a fost adus din Penitenciarul Colibaşi, Venus Cristea (26 ani), alături de el, fiind prezentată cu propunere de arestare şi soţia acestuia, Laura (21 ani). „În perioada august 2011 şi până în prezent, Laura Cristea, coordonată din închisoare de către soţul ei, a trimis mai multe tinere la produs, printre care şi o minoră. Când fetele nu mai vroiau să «presteze» în folosul celor doi, erau ameninţate şi adesea s-a trecut la acte de violenţă asupra lor. Sumele obţinute de pe urma exploatării sexualele a fetelor pe care le obliga să se prostitueze se ridică la 30.000 de euro, constând într-un apartament pe care l-au achiziţionat în oraşul Brezoi şi un BMW", a spus agentul principal Loredana Sandu, păurtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea. Cu banii din prostituţie erau plătiţi avocaţii, multe din dosarele lui Venus Cristea bătând pasul pe loc la diverse instanţele de judecată. Clienţii soţilor Laura şi Venus Cristea erau racolaţi, în special, din rândul cunoscuţilor sau din restaurantele şi barurile cu program de noapte din zonă. Cercetările în speţă sunt făcute de poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T.


Un cazier bogat al „teroriştilor" din Brezoi


Venus Cristea a fost arestat pe 19 ianuarie alături de fratele său Cosmin Cristea şi Toth Laslo (22 ani). „Ei au provocat scandal în noaptea de 24/25 septembrie 2011 în centrul oraşului Brezoi, au distrus bunuri, au ameninţat mai multe părţi vătămate, inducând o stare de teamă şi indignare în rândul cetăţenilor care au ieşit la balcoane solicitând intervenţia poliţiei", se spunea în comunicatul Parchetului Vâlcea. Între 13 şi 15 ianuarie, cei trei au devastate un bar din Brezoi şi au înjunghiat un tânăr.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite