UPDATE. Asistenta medicală care s-a aruncat în Olt a fost anunţată că i se va reduce salariul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin (stânga) si Marian Nae, fraţii pompieri care au sărit in Olt şi au salvat o tanără
Cătălin (stânga) si Marian Nae, fraţii pompieri care au sărit in Olt şi au salvat o tanără

Simina se temea că nu va mai avea posibilitatea să îşi plătească cheltuielile cu chiria şi întreţinerea, iar de duminică devenise foarte abătută.

UPDATE 15.30 Asistenta primise vestea că i se va reduce salariu

Rudele asistentei medicale care a încercat să îşi ia viaţa aruncându-se în Olt, spun că tânăra era tot mai abătută în ultimele zile. „De la serviciu, un cabinet stomatologic unde lucra, medicul o informase că îi va reduce salariu începând cu 1 Martie. Era la a doua reducere de salariu şi nu mai avea de unde să îşi plătească chiria. Duminică i-a spus vestea asta tristă unei mătuşe, şi de atunci Simina părea tot mai abătută”, ne-a spus Maria Aldescu, o vecină din Budeşti a tinerei. Pe 27 februarie, Simina dăduse examen să se angajeze la Policilinică, dar rudele nu ştiau care este rezultatul. Mama tinerei nu a aflat nici până la această oră că fiica ei a încercat să îşi ia viaţa.

Marian şi Cătălin Nae, de fel din Ioneşti-Vâlcea, sunt pompierii, fraţi, care astăzi, 28 februarie, au salvat-o de la înec pe Simina Elena P. (28 ani), din Racoviţa-Budeşti (Vâlcea). Cei doi se aflau în timpul lor liber şi au dat o raită, cu un alt prieten de-al lor, Ionuţ Diaconu, tot pompier la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, pentru a-şi căuta ceva haine de la Târgul de vechituri din cartierul Goranu, din Râmnicu Vâlcea. „Nu am apucat să cumpărăm nimic, doar ne uitam, când am auzit ţipete, larmă. Toată lumea striga că s-a aruncat cineva în Olt de pe podul de la Goranu, din imediata vecinătate a Maternităţii Râmnicului. Şi eu, şi fratele meu ne-am dezbrăcat în chiloţi, deşi afară era foarte frig, în jur de minus două grade, iar apa Oltului era rece ca gheaţa. Simţeai cum te taie, când am sărit! Eu sunt pompier-scafandru şi am crezut că este de datoria mea, deşi eram în afara serviciului, să sar în ajutorul persoanei care se afla pe Olt. Nu ştiam dacă este bărbat sau femeie. Cineva îi aruncase o roată de maşină şi se agăţase de ea, dar omul din apă plutea în derivă. Ajunsese cam la 60 de metri de mal, când am recupera-o. A fost greu să o aduc la mal, hainele ei luaseră apă", povesteşte Marian Nae, pompierul-scafandru la ISU Vâlcea.


Comercianţii şi oamenii din târg au adus pături


„Era aproape de mal şi am observat că fratele meu era gata să se înece şi am sărit şi i-am ajutat. Altminteri aveau toate şansele să se înece cu toţii. Lângă noi a venit, şi ne-a dat o mână de ajutor să ieşim la mal, şi celălalt coleg pompier, Ionuţ Diaconu, care şi el era tot în afara programului de lucru", povesteşte celălalt frate, Cătălin Nae, pompier la ISU Bucureşti. Comercianţii dar şi oamenii aflaţi în târg au sărit cu pături şi i-au acoperit, pe tânără dar şi pe cei doi fraţi, care dârdâiau din toate oasele. „Am rugat-o pe fată să vorbească tot timpul, să spună orice, să dea din picioare, din mâini", a completat Marian, care cunoştea regulile de salvare în astfel de momente. Cei trei, tânăra, şi cei doi fraţi, au fost urcaţi în maşina Ambulanţei şi duşi la spital. Cu toţii au primit îngrijiri medicale, iar în urmă cu câteva minute, fraţii Nae au părăsit unitate medicală. „Ne întoarcem la târg, să ne facem cumpărăturile", au completat ei. „Starea tinerei este bună, are o uşoară hipotermie, temperatura corpului este de 35 grade Celsius. Este stabilizată şi nu sunt probleme. Băieţilor care au salvat-o şi au sărit în apa foarte rece, toată admiraţia noastră. Tânăra urmează să fie internată în Secţia Psihiatrie a spitalului, fiind diagnosticată cu tentivă de suicid", a spus medicul urgentist Sorin Gliga, de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea. „Din informaţile noastre, «colacul de salvare» a fost aruncat în Olt de un taximetrist care se afla în zonă", a spus insp. Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea.
Simina Elena P. lucra ca asistent medical la un cabinet stomatologic din Râmnicu Vâlcea, oraş în care stătea cu chirie. Mai are un frate, mai mic, iar tânăra a fost crescută doar de mama ei, care acum este grav bolnavă, părinţii fiind despărţiţi de multă vreme. Vom încerca să aflăm ce anume a determinat-o să îşi pună capăt zilelor.

„Azi, de Ziua Protecţiei Civile, ce poate mai frumos decât faptul că pompieri au pus în practică deviza Protecţiei Civile:  «Cu viaţa mea, apăr viaţa!». Ce au făcut ei li se potriveşte ca o mănuşă!", a spus cpt. Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite